Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Startskottet för Backa barnet i Dalsland

8 mars 2024 skrevs överenskommelsen kring Backa barnet-konceptet under. Det var också startskottet för projektet Tillsammans backar vi upp alla barn i Dalsland. Överenskommelsen skrevs under av parterna vid en ceremoni på Campus Dalsland.

Redigerad Bild

Signering av överenskommelsen kring Backa barnet-konceptet.

Under fredagen samlades aktörerna som medverkar i projektet Tillsammans backar vi upp alla barn i Dalsland. Representanter från samtliga aktörer var på plats på Campus Dalsland i Bäckefors för att delta i överenskommelsen; Västra Götalandsregionen (VGR), Polismyndigheten, Närhälsan, Medpro Clinic och Dalslandskommunerna.

Tillsammans backar vi upp alla barn i Dalsland är ett treårigt projekt för att implementera arbetsmodellen Backa Barnet. En satsning för att tidigare fånga upp och ge rätt stöd till de barn som behöver, så att fler klarar sin skolgång.
Förskola, skola, socialtjänst, hälso- och sjukvård samt polis omfattas av projektet. 

Med Backa barnet modellen får aktörerna en verktygslåda för att kunna samarbeta enklare. Projektet stöds av VGR för att möjliggöras i hela Dalsland. 

I projektet deltar: Kommunerna i Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud, Åmål, MedPro Clinic Åmål, Närhälsans vårdcentraler i Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda och Mellerud, samt polisen.

Publicerad 8 mars 2024