Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

Avfall & Återvinning

Hunnebyns återvinningscentral blir kontantfri 2019

Från och med 2019-01-01 så kommer du endast att kunna betala med kontokort eller SWISH på Hunnebyn när du lämnar dina grovsopor. Detta görs för att det ska bli säkrare för våra anställda.

För sortering av ditt hushållsavfall infördes under 2013 tvåkärlssystem.

Mer information hittar du under fliken 14-dagars hämtning till vänster.

Du som har längre hämtningsintervall än var 14:e dag

Har du längre hämtningsintervall än var 14:e dag så har du hemkompostering och har därför inget brunt kärl. Vill du veta mer så läs under fliken Längre hämtningsintervall till vänster.

Varför ny sortering?

Sker inte omhändertagande av hushållssopor i kommunägt bolag eller i egen regi av kommunen så måste tjänsten upphandlas. Detta sker för Melleruds kommuns del vart femte till vart sjunde år. Vid den senaste upphandlingen så visade det sig bli billigare att sortera ut matavfallet i ett brunt och ett grönt kärl i stället för att använda röda och gröna påsar.

Melleruds kommun bytte också entreprenör av hämtning 1:a november 2013. Ny entreprenör är Ragn-Sells. Detta kommer inte att innebära några större förändringar för dig som kund än att bilarna i fortsättningen kommer att vara gröna.

Påsar

Har du röda och gröna påsar kvar så kan du givetvis använda upp dessa bara du knyter med dubbelknut och lägger dem i rätt kärl.

 
 
 
 

Sidan uppdaterades 3 september 2019