Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Avfall & Återvinning

Hunnebyn och taxor

De taxor som är tagna för 2021 innebär att det kommer att fortsätta att kosta att lämna avfall på Hunnebyns Återvinningscentral för alla under 2021.

Renhållningen i kommunen består av ett taxekollektiv vilket gör att alla får vara med och betala. Taxor tas en gång per år och ändras då vid årsskifte.

14-dagars hämtning räknas som det normala i Melleruds kommun

Mer information hittar du under fliken 14-dagars hämtning till vänster.

Har du längre hämtningsintervall än var 14:e dag så har du hemkompostering och har därför inget brunt kärl. Vill du veta mer så läs under fliken Längre hämtningsintervall till vänster.

Varför sortering i två kärl?

Den 28 juni 2018 utfärdade regeringen bestämmelser i avfallsförordningen om krav på separat insamling av matavfall. Regeringen ha beslutat att detta ska vara på plasts senast den 31 december 2023.

Genomskinliga säckar på Hunnebyn ÅVC

I samband med revidering av tidigare antagen renhållningsföreskrift (2020) för kommunerna Bengtsfors, Dals Ed, Mellerud  och Färgelanda, ska det avfall (grovavfall) som lämnas i säck, packas i genomskinliga säckar (Bilaga 1, Renhållningsföreskrifter). Så det avfall som packas i säckar ska lämnas i genomskinliga säckar vid Hunnebyns återvinningscentral. 

Färgade säckar som slängs innehåller ibland ej sorterat avfall och vassa föremål och nu önskar vi genomföra ytterligare satsning genom att det avfall sorteras på rätt sätt vid vår återvinningscentral. Ej transparanta säckar kan då medföra en risk för personalen på vår återvinningscentral. Genomskinliga säckar finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker samt byggvaruhus och liknande. Går även att hitta på nätet där det finns mera att välja mellan och i olika kvalité. 

Men är det så att du redan har hunnit packa avfall i färgade säckar vill vi att du öppnar upp och tömmer dessa i korrekt behållare på vår ÅVC. 

 


Sidan uppdaterades 23 september 2021