Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rektors månadsbrev

Rådaskolan

Läsåret 2021 - 2022                                             

RÅDABLADET

Juni 2022

Mellerud 2022-06-10                        

Robert skriver:

Då var det dags för ett välförtjänt sommarlov. Ett läsår som delvis varit påverkat av en pandemi. Vi har haft en lägre närvaro både för elever och medarbetare.

Stort fokus på skolan har varit att försöka kompensera eleverna för det man kan ha missat i samband med covid 19 och ökad frånvaro. Efter två år är vi nu tillbaka till våra traditioner för åk 9 med en trevlig middag och högtidlig skolavslutning.

Vi har många duktiga läsare, idrottsprofiler musikskapare, mattekluringar och teknik fixare, för att nämna några höjdpunkter från elever. Årets nior har nu gått i mål. De har fått bra betyg och nått en hög gymnasiebehörighet, bland de högsta på flera år. Vi summerar läsåret som mycket gott. Jag vill tacka er elever och vårdnadshavare, samt passar på att speciellt tacka alla åk 9 för tre härliga år tillsammans.

Att uppmuntra till:

På fredag den 10 juni ordnar ”Stinsen” en alternativ fest för våra ungdomar i samarbete med skolan. Ungdomar från åk 6 t.o.m. gymnasiet och ni vårdnadshavare är varmt välkomna. Det blir musik, 5-kamp och aktiviteter, Ungdomshuset Stinsen bjuder på hamburgare och läsk. Platsen idrottshuset för Summerbrejk 2022, tiden är 18.00 – 24.00. Kom och fira in sommarlovet tillsammans med oss! 

Lite att tänka på inför hösten:

Blivande gymnasieelever behöver kanske busskort för studier på annan ort. Se Rådaskolans hemsida.

Det mesta är på plats inför kommande läsår. Rådaskolan växer. Vi får nu åter fem klasser i blivande åk 7. Några nya ansikten kommer eleverna att möta i höst. Vi välkomnar Martin Lindahl i engelska, Karin Lundberg i idrott/hem- och konsumentkunskap, Ella Atkins i hem- och konsumentskap, Riikka Salo i biologi samt Lina Al Rashed i matte. Övriga lärare kommer ni att känna igen.

Varmt välkomna tillbaka till ett nytt läsår.

Skolan startar upp torsdag 18 augusti kl. 8.30, eleverna läser enligt schema.

En glad sommar

önskar vi på Rådaskolan

genom Robert Olsson

Glad sol med solglasögon i en hängmatta
Sidan uppdaterades 8 juni 2022