Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

Skola och barnomsorg

I Melleruds kommun vill vi ge barn och ungdomar de bästa förutsättningarna för att möta framtiden. En ambition är att ge alla barn och elever möjlighet att lära och utvecklas efter sina egna förutsättningar. Skolorna i Mellerud använder till stor del iPads i undervisningen. I årskurserna 6-9 har eleverna en egen iPad.

Vi arbetar intensivt med att utveckla de olika verksamheternas kvalitet och har en positiv utveckling med en ökad måluppfyllelse. 2018 blev 86,7 % av eleverna i årskurs 9 behöriga till gymnasiet vilket var den näst högsta behörigheten bland Fyrbodals 14 kommuner. Som jämförelse var riksgenomsnittet i Sverige 82,5 % (2017).

Vill du läsa mer om våra olika verksamheter, klicka dig fram i menyn till vänster.

Aktuell information från Utbildningsförvaltningen

Fredagen den 27 april blir Fyrbodal Öst, där Mellerud ingår, ett certifierat Vård- och omsorgscollege.

- Vård och omsorgscollege Fyrbodal Öst kommer att bidra till ökad attraktionskraft för att utbilda sig och sedan komma och arbeta hos oss i Melleruds kommun, säger Kristina Wallstedt, verksamhetschef för Vård, stöd och utredning på Vänersborgs kommun.

Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, utbildningsanordnare och fackliga organisationer. Arbetet för att bli ett certifierat lokalt Vård- och omsorgscollege startade redan hösten 2016.

Denna höst bildade Melleruds kommun tillsammans med Bengtsfors kommun, Dals-Eds kommun, Vänersborgs kommun, Trollhättans stad, Kunskapsförbundet Väst, Kommunal och Arbetsförmedlingen en lokal styrgrupp.

En gemensam ansökan upprättades och nu, efter granskningsbesök av certifierare, har den blivit godkänd.

- Vi är nu stolta över att få meddela att vi tillsammans blivit ett certifierat Lokalt College – Fyrbodal Öst! Bildandet av vårt lokala Vård- och omsorgscollege innebär en kvalitetssäkring för våra vård- och omsorgsutbildningar i vårt område, säger Kristina Wallstedt Ordförande i Lokal styrgrupp.

 

Nästa läsår kommer Dahlstiernska Gymnasiet att vidga sitt programutbud med att även erbjuda Naturbruksprogrammet, inriktning lantbruk. Utbildningen kommer att utformas som lärlingsutbildning, vilket innebär att minst hälften av utbildningen genomförs ute på en lärlingsplats. Att erbjuda utbildning inom detta område ser vi som viktigt för att kunna bidra med det behövliga kompetensbehov som finns inom lantbruksnäringen.

Film från Skol- och Kulturrallyt

Förvaltningschef:
Anders Pettersson
Telefon: 0530-181 16
E-post: anders.pettersson@mellerud.se 

Förvaltningsadministratör:
Linda Eriksson
Telefon: 0530-181 17
E-post: linda.eriksson@mellerud.se

Förvaltningsekonom:
Liselott Vislander
Telefon: 0530-181 34
E-post: liselott.vislander@mellerud.se

Skolskjutsansvarig:
Helen Hansson
Telefon: 0530-182 57
E-post: helen.hansson@mellerud.se

Skolsamordnare:
Elvis Sabovic
Telefon: 0530-181 83
E-post: elvis.sabovic@mellerud.se


Sidan uppdaterades 30 oktober 2018