Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Skola och barnomsorg

Ansök om sommarförskola och sommarfritids

Ordinarie förskolor och fritids kommer att hålla semesterstängt veckorna 28–31 (12 juli - 6 augusti 2021) .  Läs mer om sommarförskola och sommarfritids här.

Ansök senast 5 april 2021.


Melleruds kommun erbjuder ett stort utbud av förskolor och grundskolor för barn och unga i alla åldrar, samt en populär kulturskola.

Förskolan är första steget i ett barns utbildning och grunden till det livslånga lärandet.  Alla barn erbjuds plats i allmän förskola tre timmar per dag från och med höstterminen det år barnet fyller tre år. Verksamheten är avgiftsfri.

I Mellerud finns Dahlstiernska gymnasiet med ett stort utbud av yrkesprogram. För vuxna finns möjligheten att vidareutbilda sig via vuxenutbildningen där man kan läsa svenska för invandrare, grundläggande vuxenutbildning, gymnasiekurser och särskild utbildning för vuxna.

På alla våra skolor står lärandet i fokus. Målet är att var och en ska få lära och utvecklas så långt som möjligt och att varenda elev i våra skolor ska känna sig trygg. Vi har en hög lärartäthet och kompetens bland våra lärare. Från och med årskurs 6 har alla elever en egen Ipad.

Information om förskola, grundskola och gymnasier angående covid-19 hittar du här.

Barn och unga med symtom på covid-19 rekommenderas PCR-testning för snabbare återgång till skolan (nk till Folkhälsomyndigheten).

Under vecka 40 har Folkhälsomyndigheten kommit med nya rekommendationer när en familjemedlem eller annan i hushållet har konstaterats smittad av Covid-19. I dessa fall skall elever i gymnasieskolan och kommunal vuxenutbildning betraktas som möjliga sjukdomsfall och därmed omfattas av Folkhälsomyndighetens förhållningsregler. Det betyder att man skall stanna hemma och delta i undervisningen via distans. Det betyder att man skall vara hemma i minst sju dagar från den smittades provtagningstillfälle. 

 

 

Förvaltningschef:
Anders Pettersson
Telefon: 0530-181 16
E-post: anders.pettersson@mellerud.se 

Förvaltningsadministratör:
Linda Eriksson
Telefon: 0530-181 17
E-post: linda.eriksson@mellerud.se

Förvaltningsekonom:
Liselott Vislander
Telefon: 0530-181 34
E-post: liselott.vislander@mellerud.se

Skolskjutsansvarig:
Helen Hansson
Telefon: 0530-182 57
E-post: helen.hansson@mellerud.se

Skolsamordnare:
Gunnar Karlsson
Telefon: 0530-181 83
E-post: gunnar.karlsson@mellerud.se


Sidan uppdaterades 4 mars 2021