Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Barn och ungdom

På Melleruds bibliotek finns barn- och ungdomsavdelningen en trappa ner. Här kan du hitta bland annat bilderböcker, kapitelböcker, lättläst, böcker på andra språk, CD-böcker, tidskrifter och seriealbum. I "Hemligheternas kammare" hittar du fantasy, science-fiction, deckare och böcker om spöken och övernaturligt. För de mindre barnen finns också en lekhörna med leksaker och utrymmen att sitta och läsa. I anslutning till barnavdelningen finns ett kapprum med toaletter och skötbord. Om du vill använda hissen ner till avdelningen säger du till i lånedisken. 

 

Nedan kan du läsa om vad som händer på barnavdelningen:


De små barnens bok

I samarbete med barnavårdscentralen i Mellerud delar biblioteket ut boken "De små barnens bok" till alla nyfödda barn i kommunen. På Kultur i Västs hemsida kan du läsa mer om boken och även hitta filmer till sångerna som finns i boken. Läs mer här.


6-årsgåva

Biblioteket delar varje år ut en bilderbok till alla barn i förskoleklasserna under vårterminen. Böckerna har hittills handlat om allt från supermaskar och bortsprungna hästar till utstötta krokodiler och bockar på badhus. Årets bok heter "Hurra, vi får post" och är skriven av Marianne Dubuc. 


Äppelhylla

Barn läser på olika sätt och har olika behov, därför har biblioteket en Äppelhylla. I Äppelhyllan hittar du böcker för barn med funktionsnedsättning, men även böcker för dem som behöver stöd i sin språkinlärning. Här kan man hitta böcker som man kan lyssna på, känna på eller böcker med ett lättare språk. Det finns även lådor med böcker och spel som är avsedda för språkträning. Information kring barn läsning med mera finns också att hitta här.

 

Barn- och ungdomsbibliotekarier

Erika Ribacke Sandberg (skolorna)
0530-182 04
erika.ribacke.sandberg@mellerud.se

 

Anna Cundy (vikarie/barnavdelningen)
0530-182 04
anna.cundy@mellerud.se


Länkar:

6778_245_800_barnens_bibliotek

 


Sidan uppdaterades 26 augusti 2021