Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Resa kollektivt

Melleruds kommun ligger i Dalsland och genomkorsas av Europaväg 45 och länsväg 166.

Buss

Om du vill åka kollektivt till och från eller inom Melleruds kommun kan du enkelt göra det med buss. De flesta busslinjer går till järnvägsstationen i Mellerud som är en knytpunkt för buss och tåg. Det är Västtrafik som ansvarar för busstrafiken i Melleruds kommun.

De busslinjer som går inom eller genom kommunen är följande:

700 – Vänersborg-Ed

710 – Mellerud-Vänersborg

712 – Dals Rostock-Brålanda-Trollhättan

718 – Mellerud-Vänersborg (via Gestadvägen)

720 – Mellerud-Upperud-Håverud-Åsensbruk

721 – Mellerud-Åmål 

Tåg

Från Melleruds järnvägsstation kan du ta dig vidare till storstadsregioner som Göteborg, Trollhättan, Karlstad, Stockholm och Oslo.

Trafikoperatörerna för tåglinjer som går genom Mellerud är SJ, Västtrafik och Tågab.

Sommartid går trafik med rälsbuss på Dal Västra Värmlands järnväg (DVVJ) mellan Melleruds järnvägsstation och Bengtsfors.

Tåg- och bussbiljetter

Det finns flera möjligheter att köpa biljetter till kollektivtrafiken. Från och med 13 december 2020 kan biljetter till tåg- och bussresor inom regionen köpas i Västtrafiks app ToGo. För betalning på andra sätt hänvisas till respektive trafikoperatör (Västtrafik, SJ eller Tågab) för mer utförlig information om biljettköp.

För att planera din nästa resa med kollektivtrafik hänvisas till Västtrafiks reseplanerare som finns som app (Västtrafik ToGo) eller via vasttrafik.se/reseplanering.

Båt

Dalslands kanal med alla sina slussar flyter genom flera av kommunens orter och är vältrafikerad av turister och passagerarbåtar under sommarsäsongen. Det finns gästhamnar på flera ställen i kommunen. Läs mer om våra gästhamnar.

Kontakt

Vid förseningar eller frågor om den löpande trafiken hänvisas i första hand till Västtrafiks kundservice på telefon 0771-414300.

Kommunen har en kollektivtrafiksamordnare vars roll är att löpande föra kommunens talan gentemot exempelvis Västtrafik och Fyrbodal i frågor som rör kollektivtrafik. Det kan handla om att svara på remisser, påtala brister och önskemål i kollektivtrafiknätet och framföra andra frågor av strategisk karaktär.

Allmänna frågor om kollektivtrafik kan ställas till kollektivtrafiksamordnare freddie.carlson@mellerud.se.


Sidan uppdaterades 8 juni 2020