Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Invasionen av Ukraina har påverkat många av oss känslomässigt. Här har vi samlat svar på några vanliga frågor.

Publicerad 24 maj 2022

Nu kan du se kommunfullmäktiges sammanträde från 25 maj 2022.
Länk till video

Publicerad 25 maj 2022

Under Kristi himmelfärdshelgen 25-27 maj har Melleruds kommun något annorlunda öppettider än vanligt.

Publicerad 25 maj 2022

Nu inleds en samverkan mellan de fem Dalslandskommunerna kring budget- och skuldrådgivning, dödsboanmälan och ansökan om ekonomiskt bistånd för begravningskostnader. Två tjänster kommer att utgå från Mellerud med uppdrag att tillsammans tillgodose de samverkande kommunernas verksamhet inom området. 

Publicerad 20 maj 2022

Äntligen är våren här och en härlig tid för att få fint i trädgården. Kanske börjar man rensa bland buskar och klippa gräs men vad ska man göra med trädgårdsavfallet?

Publicerad 13 maj 2022

Vill du bidra till sommarens fotoutställning på Dalsland Center? Utställningen kommer att växa under sommaren och både invånare och besökare är välkomna att skicka in sina bidrag.

Publicerad 12 maj 2022

Just nu torkar det upp i skog och mark, vilket gör att risken ökar för att bränder ska sprida sig. Räddningstjänsten  avråder från all form av eldning tills vidare. 

Ytlagren i skog och mark torkar just nu upp, vilket gör att risken ökar för att bränder ska sprida sig. Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbunds  brandriskprognos visar att det kommer att torka upp ytterligare i skog och mark under den kommande dagarna. 

Undvik därför all form av eldning av ris, gräs eller liknande. Räddningstjänsten avråder från eldning tills vidare, tills brandriskprognosen ändrar sig.

Du kan följa brandriskprognosen via SMHI:s hemsida eller om du vill ladda ner apparna Brandrisk eller SMHI.  

Publicerad 2 maj 2022

Staden Scandia i USA har blivit systerstad med Mellerud. På kommunfullmäktige den 20 april skrevs ett samarbetsavtal under som ska bidra till ett utbyte av kunskap och erfarenheter med nytta för båda samhällen.

Publicerad 25 april 2022

Publicerad 12 april 2022

Från 15 mars 2022 ska medborgarförslag lämnas in via kommunens e-tjänst.
Medborgarförslag brukar beskrivas som förslag som utvecklar kommunen, som tillför något som inte redan finns och gynnar fler medborgare. Ett medborgarförslag kan lämnas in av den som är folkbokförd i kommunen, det krävs en utredning av förslaget och det ska besvaras inom ett år.
Du vet väl att det finns flera sätt att föra fram förslag, felanmälningar och synpunkter som kan utveckla kommunen och våra verksamheter? Ibland kan det vara lite klurigt att veta när man ska använda de olika sätten. Här finns en samlingssida för att underlätta hur du kan påverka och hur du går tillväga.

Publicerad 15 mars 2022

Det som händer i omvärlden just nu kan göra både barn och vuxna oroliga och rädda. Som vuxen kan det kanske vara svårt att veta hur man ska prata med barn om allt som sker.

Krisinformation.se har tillsammans med Försvarsmakten och BRIS satt ihop frågor och svar om vad som händer i Ukraina just nu, som är särskilt riktade till barn. En sida som du och ditt barn kan läsa igenom tillsammans.

Publicerad 1 mars 2022
Sidan uppdaterades 21 oktober 2021