Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Direkt efter valen söndagen den 11 september påbörjades den slutliga rösträkningen av länets röster. Ett slutligt valresultat fastställs av länsstyrelsen cirka två veckor efter valdagen. Då vet vi vilka ledamöter och ersättare som kommer att ingå i kommunfullmäktige.

Publicerad 16 september 2022

Invasionen av Ukraina har påverkat många av oss känslomässigt. Här har vi samlat svar på några vanliga frågor.

Publicerad 9 augusti 2022

Tisdag den 4 oktober är Öppna förskolan på Älvanhuset stängd på grund av personalutbildning. Vi har öppet igen som vanligt onsdag 5 oktober mellan kl. 13.30- 15.30.

Till Öppna förskolan är alla föräldrar, och andra vuxna, välkomna med barn från 0–6 år. Här får du som förälder möjlighet att träffa andra vuxna, samtidigt som ditt barn ges möjlighet till lek i en pedagogisk och stimulerande miljö. Vi finns i Älvanhuset, PD Lundgrensgatan 10, Mellerud.

Publicerad 27 september 2022

Den 26 september – 2 oktober är det dags för Krisberedskapsveckan, en nationell aktivitet som uppmärksammar hur du som privatperson kan hantera din vardag vid exempelvis varubrist, energibrist eller långa elavbrott. Temat i år är mat. Vid en kris är det viktigt att ha extra mat hemma. Genom att skaffa dig ett lager med hållbara matvaror är du med och stärker både din egen och Sveriges motståndskraft!

Publicerad 26 september 2022

Nu kan du se kommunfullmäktiges sammanträde från 21 september 2022.
Länk till video

Publicerad 22 september 2022

Nu kan företag, kommuner, organisationer, föreningar och samfälligheter söka bidrag från energifonden för åtgärder som minskar elanvändningen. Energifonden finansierar som regel 30 % av material- och installationskostnaden för godkända energieffektiviseringsåtgärder.

Publicerad 22 september 2022

Har du någon äldre i din närhet som du bryr dig om? Eller träffar du äldre i ditt yrke? Det är inte ovanligt att just de faller offer för bedragare. Du kan förebygga att de blir lurade! Ta några minuter och prata med dem om bedrägerier.

Publicerad 9 september 2022

Socialförvaltningen sammanställer varje år resultat från nationella jämförelser mellan kommuner för att få en bild av verksamhetens utveckling. Enligt resultaten för 2022 förbättrar sig förvaltningen inom samtliga områden från föregående år. De verksamheter som utmärker sig främst är Individ- och familjeomsorg samt LSS verksamhet.

Publicerad 1 september 2022

Öppna förskolan öppnar igen den 15 augusti efter ett sommaruppehåll. Hit är alla föräldrar, och andra vuxna, välkomna med barn från 0–6 år. Här får du som förälder möjlighet att träffa andra vuxna, samtidigt som ditt barn ges möjlighet till lek i en pedagogisk och stimulerande miljö. Du kan också delta i utbudet av aktiviteter och föräldrastödjande föreläsningar, helt kostnadsfritt.

Publicerad 8 augusti 2022

Våren har varit torr och just nu är grundvattennivåerna låga på sina håll. I Melleruds kommun ligger grundvattennivåerna i små magasin under normal nivå. Detta kan påverka fastighetsägare med egen brunn.

Ett par tips är att redan nu vara restriktiv med vattenförbrukningen för att vattnet ska räcka hela säsongen. På Livsmedelsverkets hemsida finns även fler tips så som passa på att ta vattenprov om det var länge sedan du gjorde det och hur du kan minska vattenförbrukningen.

 

Läs mer

På Livsmedelsverkets webbplats finns det tips för dig som får dricksvatten från egen brunn - Låga grundvattennivåer - undersök vattennivån i egen brunn (livsmedelsverket.se)

På Sveriges Geologiska Undersökning finns information om aktuella vattennivåer - Aktuella grundvattennivåer (sgu.se)

Publicerad 15 juni 2022

Från 13 juni kommer VA-arbete att starta på del av Karolinervägen, från järnvägsövergången upp till skolan. Ett körfält kommer att fortfarande att vara öppet.

Från vecka 32 kommer arbete att starta på Bringsrovägen, från korsning Karolinervägen och norrut. Entreprenör för detta är HAKAB som har anlitats av Melleruds kommun. För frågor kontakta VA-enheten Niclas Mjörnestål 0530-183 84.

Publicerad 3 juni 2022

Från 13 juni kommer VA-arbete att starta på korsning Bergsgatan / Esplanadgatan. Arbetet planeras att pågå cirka tre veckor.

Korsningen kommer att vara avstängd för trafik.

Från vecka 32 kommer VA-arbete att starta på Skolgatan. I samband med detta kommer även en ny gång och cykelväg att anläggas. Detta arbete utförs av Melleruds kommun.

Arbetet planeras att pågå under resterande del av 2022.

För frågor kontakta VA-enheten Niclas Mjörnestål 0530-183 84.

 

Publicerad 3 juni 2022

Plocka upp efter din hund och kasta påsen i närmaste hundlatrin. Eller ta med påsen hem och släng den som brännbart hushållsavfall i ditt vanliga sopkärl. Det ligger i allas gemensamma intresse att tänka på miljö och trivsel.

Publicerad 2 juni 2022

Det som händer i omvärlden just nu kan göra både barn och vuxna oroliga och rädda. Som vuxen kan det kanske vara svårt att veta hur man ska prata med barn om allt som sker.

Krisinformation.se har tillsammans med Försvarsmakten och BRIS satt ihop frågor och svar om vad som händer i Ukraina just nu, som är särskilt riktade till barn. En sida som du och ditt barn kan läsa igenom tillsammans.

Publicerad 1 mars 2022
Sidan uppdaterades 21 oktober 2021