Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Från och med fredagen den 9 juni kl. 10.00 skärps eldningsförbudet i Melleruds kommun. Beslutet om skärpt eldningsförbud gäller tills vidare. Eldningsförbudet skärps med anledning av det fortsatta varma och torra vädret.

Publicerad 9 juni 2023

Vi befinner oss i en period med soliga och varma dagar utan nederbörd. Det gör att vi förbrukar mer vatten vilket påverkar våra vattenverk. Som en förebyggande åtgärd måste vi alla hjälpas åt att vara sparsamma med det kommunala vattnet. På så sätt minskar vi risken för bevattningsförbud under sommaren.

Publicerad 9 juni 2023

Äntligen är sommaren här och en härlig tid för att få fint i trädgården. Kanske börjar man rensa bland buskar och klippa gräs men vad ska man göra med trädgårdsavfallet?

Publicerad 1 juni 2023

Västtrafik vill öka det hållbara resandet och det betyder inte bara kollektivtrafik utan också cykel och gång. Att cykla i stället för att ta bilen ger ökad flexibilitet och frihet och du gör en insats för både hälsa och miljö.

Publicerad 1 juni 2023

I det senaste Mitt i Prick från Melleruds kommun kan du bland annat läsa mer om hur skolskjutsen i kommunen går över till en så kallad öppen skolskjuts i kollektivtrafiken med start i augusti.

Publicerad 31 maj 2023

Kommunfullmäktiges möte onsdag 24 maj kommer att sändas live med start kl. 18.00.

Länk till sändningen
Publicerad 24 maj 2023

Plocka upp efter din hund och kasta påsen i närmaste hundlatrin. Eller ta med påsen hem och släng den som brännbart hushållsavfall i ditt vanliga sopkärl. Det ligger i allas gemensamma intresse att tänka på miljö och trivsel.

Publicerad 10 maj 2023

Den 1 maj byter hemvården namn till hemtjänst. Namnbytet sker för att det ska bli tydligare att skilja på hemtjänst och hemsjukvård.

Publicerad 18 april 2023

Nu kan du låna en transportrullstol på Medborgarkontoret i upp till tre dygn.

Publicerad 13 april 2023

Du vet väl om att du kan låna gångstavar på biblioteket i Mellerud? Allt du behöver är ditt vanliga lånekort och låneperioden är fyra veckor.

Publicerad 1 mars 2023

Familjerätten i Dalsland kommer från och med våren 2023 erbjuda barngruppen ”Hanna och Theo” som riktar sig till barn som lever med separerade föräldrar eller föräldrar i konflikt.

Publicerad 18 januari 2023

Vill du boka plats på Torget för 2023? Det är "först till kvarn" som gäller.

Läs mer här om torghandel
Publicerad 13 december 2022

Invasionen av Ukraina har påverkat många av oss känslomässigt. Här har vi samlat svar på några vanliga frågor.

Omvärldsläget
Publicerad 9 augusti 2022

Det som händer i omvärlden just nu kan göra både barn och vuxna oroliga och rädda. Som vuxen kan det kanske vara svårt att veta hur man ska prata med barn om allt som sker. Krisinformation.se har tillsammans med Försvarsmakten och BRIS satt ihop frågor och svar om vad som händer i Ukraina just nu, som är särskilt riktade till barn. En sida som du och ditt barn kan läsa igenom tillsammans.

Publicerad 1 mars 2022
Sidan uppdaterades 21 oktober 2021