Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

Näringsliv och arbete

Melleruds kommun ligger mitt i den strategiska triangeln, Oslo - Stockholm - Göteborg, med goda kommunikationer.

Europaväg 45 löper genom kommunen. Till Trestadsområdet (Vänersborg, Trollhättan och Uddevalla) är det cirka 50 km. Det är 120 km till både Karlstad och Göteborg, samt 230 km till Oslo.

Det finns tågförbindelser till Stockholm, Göteborg, Oslo och Köpenhamn.

I Trollhättan finns flygplats med dagliga turer till bland annat Stockholm och Köpenhamn. Övriga flygplatser i närområdet är Göteborg Landvetter flygplats, Göteborg City airport, Rygge och Gardemoen i Norge samt Karlstad flygplats, samtliga med internationellt flyg. 

Djuphamnar finns både i Åmål (45 km) och Uddevalla (50 km).

I Mellerud finns över 700 aktiva företag inom både tillverknings- och tjänstesektorn. De allra flesta är småföretag. Läs mer statistik här.

Eftersom Mellerud är en attraktiv semester- och handelsort, koncentreras mycket av näringen däromkring. Turismnäringen växer sig allt starkare och satsningar visar på att företag inom turism-, tjänste- och handelsnäringen, kommer att växa framöver. Detta är positivt för en kommun som redan har ett rikt företagande inom dessa sektorer.

Melleruds kommun samarbetar med näringslivet för att på bästa sätt kunna erbjuda företag och företagare stöd och service. Som ett led i detta har kommunen, tillsammans med representanter för näringslivet, startat MellerudsNavet. Denna förening arbetar aktivt för att förnya, utveckla och bredda näringslivet i Melleruds kommun.

Melleruds kommun har även inrättat ett Näringslivsråd. I Näringslivsrådet finns representanter från Företagarna, Köpmännen, Navet, Ung Företagsamhet, Industrigruppen och Gymnasiet. Syftet med rådet är att vara ett forum för strategiska utvecklings- och tillväxtfrågor i kommunen.

Håfreström

Näringslivsinfo!

Näringslivsinfo! Nr 1 2017 PDF-dokument

Näringslivsinfo! är ett nyhetsbrev från kommunen.

Näringslivsplan

Näringslivsplan 2015-2018  (pdf)
Resultatuppföljning näringslivsplan  (pdf)

Marknadsföringsplan

Marknadsföringsplan  (pdf)
Resultatuppföljning marknadsföringsplan  (pdf)

Kontakt

Jenni Hagman
Näringslivsutvecklare
E-post: jenni.hagman@mellerud.se
Telefon: 0530-181 08

Projekt

Köpcentrum i MellerudLänken öppnas i ett nytt fönster
Sunnanå hamnLänken öppnas i ett nytt fönster

Gula Sidorna (nytt fönster)Sidan uppdaterades 8 maj 2017