Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Skola och barnomsorg

Elev

Melleruds kommun erbjuder ett stort utbud av förskolor och grundskolor för barn och unga i alla åldrar, samt en populär kulturskola.

Förskolan är första steget i ett barns utbildning och grunden till det livslånga lärandet.  Alla barn erbjuds plats i allmän förskola tre timmar per dag från och med höstterminen det år barnet fyller tre år. Verksamheten är avgiftsfri.

I Mellerud finns Dahlstiernska gymnasiet med ett stort utbud av yrkesprogram. För vuxna finns möjligheten att vidareutbilda sig via vuxenutbildningen där man kan läsa svenska för invandrare, grundläggande vuxenutbildning, gymnasiekurser och särskild utbildning för vuxna.

På alla våra skolor står lärandet i fokus. Målet är att var och en ska få lära och utvecklas så långt som möjligt och att varenda elev i våra skolor ska känna sig trygg. Vi har en hög lärartäthet och kompetens bland våra lärare. Från och med årskurs 6 har alla elever en egen Ipad.

 

Larmapp till skolorna i Mellerud

Skolorna i Mellerud har under läsåret förberett sig för att kunna möta väpnade och hotfulla situationer. Det är viktigt att ta den här frågan på allvar, särskilt med tanke på att ett flertal tragiska händelser inträffat på flera skolor i Sverige under de senaste åren.

Skolförvaltningen har köpt in en larmapp till lärarnas mobiler som kan varna alla i skolbyggnaden vid en våldshändelse. Den visar även om det är inrymning, utrymning eller nödhjälp som är aktuellt.

Larmappen kommer att användas när skolorna årligen övar och förbereder sig på att möta väpnade och hotfulla situationer. Är man ändå förberedd så ökar chansen avsevärt att klara situationen utan allvarliga konsekvenser.

Anders Pettersson
Förvaltningschef
E-post: anders.pettersson@mellerud.se
Telefon: 0530-181 16
Mobiltelefon: 070-970 49 11

Linda Eriksson
Administratör
E-post: linda.eriksson@mellerud.se
Telefon: 0530-181 17

Liselott Vislander
Ekonom och skolskjutshandläggare
E-post: liselott.vislander@mellerud.se
Telefon: 0530-181 34

Helen Hansson
Administratör
E-post: helen.hansson@mellerud.se
Telefon: 0530-182 57

Gunnar Karlsson
Samordnare
E-post: gunnar.karlsson@mellerud.se
Telefon: 0530-181 83

Sidan uppdaterades 18 maj 2022