Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Modedesign

Modeteckning 

Torsdagar 17.00-18.30 

Kostnad: Kostnadsfritt (26 tillfällen över två terminer)
Ingen förkunskap krävs
Ålder 14 år och uppåt
Max 10 deltagare

Innehåll: En kurs för dig som tycker om att teckna eller gärna vill testa på och vill utveckla ditt sätt att teckna kropp och kläder. Kursen fokuserar på teckning av kroppen (proportioner, balans, tyngdpunkt och olika kroppsdelar som ansikte, händer och fötter). Det blir även teckning med olika sorters material, färger och linjer samt teckning av kläder på kropp förstås. Eleverna kommer också att få testa på modeillustration och mycket annat roligt! 

Kursen kräver ingen förkunskap, men undervisningen individanpassas för att varje elev ska kunna utvecklas på den nivån de är. Lektionerna inleds oftast med en genomgång av ämnet och sedan får eleverna en uppgift att arbeta med. Uppgifterna sträcker sig ibland över flera lektioner, ibland är de kortare och det är framförallt individuella arbeten.

Det finns endast 10 platser och först till kvarn gäller. Sista anmälningsdatum är 26 augusti. Skicka din anmälan till sofia.petren@mellerud.se. Skriv ”Anmälan Modeteckning” i ämnesraden och skicka med ditt för- och efternamn, födelsedatum, mailadress och telefonnummer. Du får bekräftelse på om du har en plats eller är placerad i kö. 

 

 

Modedesign Fortsättningskurs
Torsdagar 19.00-20.30 

 

Kostnad: 210 kr/termin (26 tillfällen över två terminer)
Krävs förkunskap Modedesign Grundkurs eller motsvarande
Ålder 14 år och uppåt
Max 10 deltagare

Innehåll: Vidareutveckling inom det design- och processarbete som påbörjades i grundkursen. Nu får eleverna testa på nya sätt att utveckla sin design genom olika längre uppgifter som oftast sträcker sig över flera lektioner. Vi kommer även att fortsätta prata lite om materiallära, ansvar i modebranschen, modeteckning/illustration samt presentationsteknik. Majoriteten av uppgifterna kommer att vara individuella arbeten, men grupparbeten förekommer.

Undervisningen individanpassas efter varje elev men observera att det i denna kurs krävs en tydlig förmåga att arbeta självständigt och driva sina egna studier framåt. Läraren finns alltid tillgänglig för handledning under lektionstid.

Denna kurs är en fortsättning på Grundkurs i Modedesign som gått på Kulturskolan i Mellerud 2018- 2020. Har du gått ett av de tidigare åren (och fått intyg) är du meriterad för denna kurs. Har du tidigare gått någon utbildning inom Modedesign behöver du skicka in ett studieintyg samt kursinnehåll för att läraren ska kunna bedöma om du är meriterad för fortsättningskursen. Se gärna grundkursens kursinnehåll för att få ett hum om vilken förkunskap som krävs.

Begränsat antal platser och först till kvarn gäller. Om du skickar din anmälan men ännu inte har ditt studieintyg/kursinnehåll hålls din plats fram till sista anmälningsdatum då meriterna måste skickats in för bedömning. Du kan alltså komplettera med merit-dokument fram till sista anmälningsdatum, har dokumenten inte kommit in då förlorar du din plats på kursen. Sista anmälningsdatum är 26 augusti. Skicka din anmälan och eventuella meriter till sofia.petren@mellerud.se . Skriv ”Anmälan Modedesign Fortsättningskurs” i ämnesraden och skicka med ditt för- och efternamn, födelsedatum, mailadress och telefonnummer. Du får bekräftelse på om du har en plats eller är placerad i kö.

 

Om läraren
Sofia Petrén (född 1990) arbetar 50% som kommunikatör på Kulturbruket på Dal i Mellerud, frilansar med sitt eget företag samt är lärare i modedesign på Kulturskolan i Mellerud. Tidigare har hon studerat på Tillskärarakademin i Göteborg, Textilhögskolan i Borås, Stenebyskolan i Dals Långed och Designskolen Kolding i Danmark – totalt 6 år inom ämnet modedesign. Sedan 2018 har kursen Modedesign Grundkurs letts av Sofia på Kulturskolan i Mellerud och utökas nu till hösten 2020 med Modedesign Fortsättningskurs.

Sofia bor i Dals Rostock sedan 2015 (dit hon flyttade efter studierna i Danmark), har en förkärlek för hundar, djur i allmänhet, skogspromenader, musik och så modedesign såklart. Enligt henne själv är kurserna i modedesign något av det roligaste hon gjort!

Vid frågor eller funderingar om kursen, hör gärna av er till Sofia på sofia.petren@mellerud.se .

Sofia Petrén, lärare i modedesign/modeteckning


Sidan uppdaterades 26 april 2021