Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kortkurser/Kulturrådet

Modeteckning 

Torsdagar 17.00-18.30 

Kostnad: Kostnadsfritt (26 tillfällen över två terminer)
Ingen förkunskap krävs
Ålder 14 år och uppåt
Max 10 deltagare

Innehåll: En kurs för dig som tycker om att teckna eller gärna vill testa på och vill utveckla ditt sätt att teckna kropp och kläder. Kursen fokuserar på teckning av kroppen (proportioner, balans, tyngdpunkt och olika kroppsdelar som ansikte, händer och fötter). Det blir även teckning med olika sorters material, färger och linjer samt teckning av kläder på kropp förstås. Eleverna kommer också att få testa på modeillustration och mycket annat roligt! 

Kursen kräver ingen förkunskap, men undervisningen individanpassas för att varje elev ska kunna utvecklas på den nivån de är. Lektionerna inleds oftast med en genomgång av ämnet och sedan får eleverna en uppgift att arbeta med. Uppgifterna sträcker sig ibland över flera lektioner, ibland är de kortare och det är framförallt individuella arbeten.

Det finns endast 10 platser och först till kvarn gäller. Sista anmälningsdatum är 26 augusti. Skicka din anmälan till sofia.petren@mellerud.se. Skriv ”Anmälan Modeteckning” i ämnesraden och skicka med ditt för- och efternamn, födelsedatum, mailadress och telefonnummer. Du får bekräftelse på om du har en plats eller är placerad i kö. 


Lärare i modedesign/modeteckning, Sofia Petrén

Musikproduktion 

Musikproduktion i Rostock Studio

Kursen i Musikproduktion är en del i en bredare satsning inom utvecklingsprojekt via Melleruds kulturskola, där man sökt medel via Statens kulturråd. Idén är att öppna nya dörrar med resurser som finns inom kommunen. 

Rostock Studio och Anders Larsson bjuder in dig som gillar musik till en inblick i musikproduktion på riktigt! Om du tycker om att sjunga eller spela något instrument är detta en chans att lära dig hur du kan ta din låt från start till slutproduktion. 

Kostnad: Kursen är helt kostnadsfri
Ålder: 14-21 år
När: Onsdagar 17.30
Var: Rostock Studio, Dals Rostock
Uppstart: 4 november 2020 (kursen pågår ht 2020-vt 2021)

Anmälan
Skicka namn, ålder, mail och telefonnummer samt en kort beskrivning av ditt musik-intresse och tidigare erfarenheter till kulturskolan@mellerud.se.

Utifrån anmälningarna sätts det ihop en eller flera grupper som kommer att arbeta tillsammans. Innan kursstart får du besked om du kommit med samt vilken grupp du kommer att ingå i. Välkommen med din anmälan!

Resultat från tidigare kurs:

De färdiga låtarna ges nu ut på Spotify via CA/LA records. 

Lyssna här 

Säckpipa

Visste du att säckpipan inte alls kommer från Skottland och att den finns i nästan 200 olika varianter världen över? I denna kurs fördjupar ni er i detta fenomen, med utgångspunkt från den svenska modellen, men med möjlighet att även testa andra säckpipor. Fokus är att lära sig hålla och spela lite på säckpipa, men ni kommer även prata lite kring teknik, historia och rörblad mm. Några (svenska) säckpipor finns för uthyrning.

Kostnad: Kursen är helt kostnadsfri
Antal elever: Max 5 personer
Var: Musiksal L113, Kulturskolan i Mellerud
När: Tisdag 18.00-19.30 (kursen pågår ht 20-vt 21)
Uppstart: Andra halvan av september

Anmälan
Skicka namn, ålder, mail och telefonnummer till kulturskolan@mellerud.se. Innan kursstart får du besked om du kommit med. Välkommen med din anmälan!
Alban Faust, lärare i säckpipa

Nyckelharpa

En kurs där du får lära känna detta lite ovanligare musikinstrumentet. Ni lär er först och främst att spela några låtar och har kul tillsammans men kommer också att prata en del om funktion, hantering och stämning med mera. Om du inte har ett eget instrument finns det några instrument som kan hyras.

Kostnad: Kursen är helt kostnadsfri
Antal elever: Max 5 personer
Var: Musiksal L113, Kulturskolan i Mellerud
När: Tisdag 19.30-21.00 (kursen pågår ht 20-vt 21)
Uppstart: Andra halvan av september

Anmälan
Skicka namn, ålder, mail och telefonnummer till kulturskolan@mellerud.se. Innan kursstart får du besked om du kommit med. Välkommen med din anmälan!
Alban Faust, lärare i nyckelharpa


Sidan uppdaterades 26 april 2021