Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Att ansöka om färdtjänst

I korthet säger lagen att kommunen kan bevilja tillstånd till färdtjänst till personer som är folkbokförda i kommunen och som på grund av ett funktionshinder, som beräknas bestå i minst sex månader, har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller att resa med allmänna kommunikationsmedel. Tillståndet gäller inte transporter som av någon anledning bekostas av det allmänna.

Hur ansöker jag?
Ansökningsblankett hittar du till vänster här på sidan under rubriken "Blanketter" eller på Medborgarkontoret på Storgatan 13. Du kan också få blanketten skickad till dig per post eller e-post.

Eftersom tillståndet för färdtjänstresor kräver en funktionsnedsättning, ska du komplettera din ansökan med ett läkarintyg/läkarutlåtande.

Efter din ansökan gör handläggaren en utredning kring det eventuella behovet av färdtjänst. Målet är att ett beslut ska vara klart inom två veckor från det att ansökan kommit in.

 

Hur länge gäller tillståndet?
I regel beviljas tillstånd för färdtjänst för två år i taget och du måste på egen hand ansöka om eventuell förlängning av tillståndet.

Blåklint

Mer information:

Regler för färdtjänstpdf (pdf)

 

Kontakt med handläggare:

Medborgarkontoret

Telefon: 0530-189 02
Telefontid: måndag-fredag 8.0-12.00

Medborgarkontorets öppettider:

Måndag - torsdag: 8.00 - 16.30
Fredag: 8.00 - 13.00

Sidan uppdaterades 4 december 2012