Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vaccination mot covid-19 är igång

Just nu pågår vaccinering mot covid-19 av boende på kommunens särskilda boenden (äldreboenden): Ängenäs, Fagerlid och Skållerudshemmet.

Tisdagen den 5 januari påbörjades vaccineringen mot covid-19 av boende på kommunens särskilda boenden. Under vecka 2 kommer hemsjukvårdens sjuksköterskor  att ha gett den första dosen vaccin till boende på alla kommunens särskilda boenden; Ängenäs, Fagerlid och Skållerudshemmet. Vaccineringen kommer fortsätta successivt och erbjudas till andra prioriterade grupper i takt med att fler vaccindoser levereras. Vaccineringen är frivillig och alla boende som vill, kommer att få möjlighet att vaccineras.

 

Prioritering

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendation vad gäller prioritetsordning och börjar därför med äldre som bor på särskilda boenden. Den första vaccinationssprutan kommer att kompletteras med en andra vaccindos inom 21-28 dagar.

Vaccinering av kommunens  övriga brukare kommer att ske i nämnd ordning och starta under vecka 2, enligt Folkhälsomyndighetens prioritering och tillgång till vaccin;

  • Brukare inom hemtjänst som också har hemsjukvård alternativt bara har hemsjukvård.
  • Personer som är 18 år och äldre och som får insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Läs mer om de olika faserna och prioriteringsordningen för vaccinering på Folkhälsomyndighetens hemsida.

 

Kommunens ansvar

Mellerud kommun ansvarar endast för att vaccinera de brukare som är inskrivna i hemsjukvården samt de som bor på särskilda boenden.  Övriga personer som är äldre eller i riskgrupp ska kontakta vårdcentralen vid frågor om vaccinering. 

Västra Götalandsregionen ansvarar för vaccinering av kommunal vård- och omsorgspersonal. Denna grupp är prioriterad direkt efter brukare inom äldreomsorgen.

Läs mer om vaccinering på 1177.se

Publicerad: 8 januari 2021