Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Besök på särskilda boenden för äldre

Här finns information om vad du behöver tänka på inför och under ditt besök. Melleruds kommuns besöksrutiner bygger på Socialstyrelsens föreskrifter och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Med särskild boendeform för äldre inkluderas i detta korttidsboende och växelvård för äldre.

 

Stanna hemma om du har symtom

Har du halsont, snuva, feber, hosta eller sjukdomskänsla ska du inte besöka oss. Även om du bara känner dig lite sjuk ska du stanna hemma. Stanna också hemma om du varit i kontakt med någon med covid-19 de senaste 14 dagarna.

Genom att stanna hemma när du får symtom minskar du spridningen av covid-19 och andra infektioner som influensa och RS-virus.

 

Särskilda rekommendationer om att hålla avstånd gäller för dig som är ovaccinerad

Var extra noga med att skydda dig själv och andra mot att bli smittad om du är vuxen och inte är vaccinerad. Det gäller även när du inte har symtom.

Folkhälsomyndigheten har allmänna råd om att vuxna som kan vaccinera sig, men ännu inte gjort det, behöver ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och de som är över 70 år. Detta gör du genom att hålla avstånd till andra när så är möjligt, och särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och de som är 70 år och äldre.

Skydda dig själv och andra – rekommendationer om covid-19  (Folkhälsomyndigheten)

 

Inför besöket

Vi ber dig att kontakta boendet i förväg. Då kan personalen berätta om de lokala besöksrutinerna och säkerställa att besöket blir säkert både för dig, den du besöker, övriga boende och personalen. 

Under besöket

  • Besöket sker på den boendes rum. 
  • Besöket sker enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd mellan varandra. Detta gäller även till personal.
  • Besökaren ska sprita händerna i entrén. Personal på boendet tillhandahåller handsprit till besökaren.
  • Besökaren använder munskydd till och från den boende som besöks. Under besöket inne hos den boende måste inte skyddsutrustningen användas (förutsatt att den boende är fullvaccinerad). Personal på boendet tillhandahåller munskydd och visir till besökaren. Ta med ett extra munskydd att använda på vägen ut.
  • Enligt smittskydd ska besökaren skriva sitt namn och telefonnummer på en besökslogg. Detta för att snabbt kunna nå besökare vid en konstaterad smitta.
  • Efter besöket slängs munskyddet och visiret läggs på anvisad plats.

 

För mer information

För frågor eller mer information om besöksrutiner kan du kontakta boendet.  Här hittar du kontaktuppgifter till våra särskilda boenden för äldre. 

Besöksrutinerna kan komma att ändras vid lokala utbrott av covid-19.

Sidan uppdaterades 21 mars 2022