Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

Translate
X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Broschyren "Om krisen eller kriget kommer"

Broschyren Om krisen eller kriget kommer, utgiven av MSB 2018

Den 28 maj–3 juni skickar MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) ut broschyren "Om krisen eller kriget kommer" till Sveriges hushåll, på uppdrag av regeringen.

Tyngdpunkten i innehållet ligger på hur människor kan förbereda sig för att kunna se till grundläggande behov när viktiga funktioner i samhället inte fungerar som vanligt. Syftet är också att alla invånare ska bli bättre förberedda på de följder som allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter kan ge.

Mer information finns på MSB:s hemsida. Webbsidan Dinsäkerhet.se erbjuder fördjupad information om innehållet i broschyren.

MSB uppger att broschyren kommer att finnas med text på lättläst svenska, inläst på svenska och engelska och översatt till 13 språk. Alla versioner publiceras som pdf-filer i slutet av maj. De aktuella språken är: Sveriges minoritetsspråk: finska, jiddisch, meänkieli, romani chib (arli), samiska (nord-, syd och lulesamiska), arabiska, dari, engelska, franska, persiska, ryska, tigrinska och somaliska.

Mer information

Hitta ditt närmsta skyddsrum

Se MSB: filmer om att broschyren kommer, även för barn.

Svar på barns frågor om broschyren.


Sidan uppdaterades 12 juni 2018