Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Personligt ombud

Personligt ombud finns till för dig som har en psykisk funktionsnedsättning och som har ett omfattande behov av stöd från samhället. Det personliga ombudet arbetar på uppdrag av dig. 

Vad gör ett personligt ombud?

Ett personligt ombud är ett frivilligt och kostnadsfritt stöd som hjälper dig med de problem du själv anger. Vi beslutar inte om insatser och vi för inga journaler. Ett personligt ombud ska inte ta över någon annans arbetsuppgift så som boendestödjare, god man, kurator etc. Vi arbetar tillsammans med dig och ser till så att myndigheter samverkar kring dig. Vi kan till exempel följa med dig eller ringa och skriva till olika myndigheter.

Ett personligt ombud arbetar även med att belysa systemfel och brister inom myndigheter, sjukvård med mera. Du kommer i kontakt med oss genom att ringa eller skriva. Du kan också ta hjälp av någon annan person du känner förtroende för.

Från 1 april 2018 är personligt ombud en gemensam Fyrbodalsverksamhet. Vi beräknar att verksamheten kommer att växa organisatoriskt fram till april 2020. Under denna tid kommer de personliga ombuden inte enbart arbeta med klientärenden. Det innebär en begränsad tillgång för enskilda individer i behov av hjälp under uppbyggnadsfasen. Trollhättans Stad är värdkommun för verksamheten och alla personliga ombud har sin anställning där. Fyrbodal är indelad i två områden.  Enhetschefen är placerad i Trollhättan.

Kontakt

Maria Bjurbäck 
Telefon: 072-212 74 80
E-post: maria.bjurback@trollhattan.se

Cecilia Dahlman Giannias
Telefon: 072-212 75 62
E-post: cecilia.dahlman.giannias@trollhattan.se

Annelie Fredriksson
Telefon: 070-549 51 42
E-post: annelie.fredriksson@trollhattan.se

Catrin Johansson
Telefon: 072-208 97 76
E-post: catrin.johansson@trollhattan.se

Maria Jorfors
Telefon: 072-212 73 53
E-post: maria.jorfors@trollhattan.se

Johanna Wassenius
Telefon: 072-217 10 83
E-post: johanna.wassenius@trollhattan.se

Dokument

Personligt ombud pdf

Länkar

www.pofyrbodal.se


Sidan uppdaterades 23 februari 2021