Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nyhetsarkiv 2017

Publikt Wi-Fi

Melleruds kommun erbjuder trådlöst nätverk (Wi-Fi) för allmänheten på följande platser i kommunen: Köpmantorget, Kulturbruket på Dal, stationshuset, biblioteket samt gästhamnen i Sunnanå.

Publicerad 4 december 2017

Stöd till halkskydd

Personer folkbokförda i Melleruds kommun som fyllt 75 år kan hämta ett värdebevis på Medborgarkontoret. Värdebeviset ger 50 kr rabatt vid köp av halkskydd för minst 200 kr. Värdebeviset gäller i utvalda affärer i Mellerud.

Publicerad 23 november 2017

Ny HR-chef

Jeanette Johansson från Trollhättan blir ny HR-chef i Melleruds kommun. Hon börjar sin tjänst i februari 2018.

Publicerad 22 november 2017

Avgift för toalettbesök

Numera kostar det 5 kr att gå på toaletten på järnvägsstationen.
För att betala behöver man en mobiltelefon. Man kan betala via sms, Swish eller med hjälp av en QR-kod.
Avgiften har införts eftersom det förekommit nedklottring, nedskräpning, stöld av papper med mera på toaletten.
Personalen i kaféet är utbildad/informerad om hur detta fungerar så att de kan hjälpa besökaren. Personalen har också en kod att använda om man behöver släppa in någon kostnadsfritt.
Publicerad 15 november 2017

Radon

Dalslands Miljö-och Energikontor uppmanar alla ägare av privathus att mäta radonhalten.

Läs mer om Radon

Publicerad 5 oktober 2017

Lyssna på hemsidan

Som ett extra hjälpmedel går det nu att lyssna på hemsidan. Klicka på länken "Lyssna" högst upp på sidan. Då visas ett verktygsfält där du kan aktivera en röst som läser upp hemsidan för dig.

Publicerad 2 oktober 2017

Aktiviteter för ungdomar

I höst startar några aktiviteter för ungdomar. Du kan läsa mer om aktiviteterna i denna broschyr.

Publicerad 21 september 2017

E-faktura

Melleruds kommun tar nu emot e-fakturor från våra leverantörer. Du hittar oss via vårt organisationsnummer 212000-1488 hos din operatör, eller så kan du använda vår fria portal för att skicka e-fakturor till oss. Läs mer om e-faktura och att skicka fakturor till oss på www.mellerud.se/faktura.

Publicerad 14 september 2017

Laddstolpar för elbilar

Nu har Melleruds kommun satt upp två laddboxar för elbilar. De kommer att vara klara för användning från och med fredag 8 september.
En står på Köpmantorget. Det är en typ 2 laddare och 22 kW med två uttag.
Den andra laddboxen finns på resecentrum. Det är en typ 2 laddare och 11 kW med två uttag.
När du ska ladda bilen så gäller laddkort, laddbricka eller mobilappen inCharge. Du kan beställa detta via Vattenfall eller www.beincharge.se. Det kommer att kosta 3 kr per kWh att ladda.
Frågor om detta besvaras av Medborgarkontoret.

Publicerad 7 september 2017

Avstängningar runt Rådahallen

Vecka 37 (11 september och framåt) börjar vi bygga ut Rådahallen.

Bergsgatan utanför Rådahallen kommer vara avstängd under hela byggtiden. Man kommer bara att kunna gå eller köra permobil utanför hallen. Från Korngatan mot Bergsgatan blir det återvändsgata, så man inte kan köra igenom området.

Framför Rådahallen får man svänga mot Drottninggatan om man ska köra ut från området. Fordon som behöver lasta av personer med funktionshinder eller som har svårt att gå får lasta av vid sidan av Rådahallen. När renhållningsbilar ska tömma sopor utanför Rådahallen får fastighetsägarna flytta tunnorna lite mer norrut, efter avstängningen på Bergsgatan där kommer bilarna att vända.

Frågor om avstängningen: Patrik Tellander på 0530–182 16.

Publicerad 7 september 2017

Dagverksamhet Kroppefjällshemmet

Torsdag 29 juni kl. 10.00 startade dagverksamheten Gläntan på Kroppefjällshemmet. Den är till för personer med demenssjukdom. För att få möjlighet att komma till dagverksamheten krävs ett biståndsbeslut.

Publicerad 29 juni 2017

Fler elever behöriga till gymnasiet

I år blev 85 % av Melleruds elever i årskurs 9 behöriga till gymnasiets nationella program. Detta är en förbättring jämfört med tidigare år och jämfört med riksgenomsnittet 2016 som var 83 %. Aktuella siffror för riket 2017 är ännu inte officiella. Meritvärdet för Melleruds elever har ökat till 211. Andelen elever med betyg i alla ämnen har ökat till 75 %.

Publicerad 28 juni 2017

Bli deltidsbrandman

Sveriges Kommuner och Landsting och Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap har gemensamt tagit fram en webbplats med information om hur du kan bli en deltidsbrandman. blideltidsbrandman.nu

Publicerad 15 maj 2017

Rekryteringen till IFO går bra

Rekryteringen till Individ- och familjeomsorgen går mycket bra. I skrivande stund har vi anställt åtta personer. De tillträder sina tjänster under perioden maj-juli. Just nu söker vi två enhetschefer och en handläggare till försörjningsstöd. Bedömningen från tidigare kvarstår att behovet av inhyrda konsulter upphör senast från den 1 oktober 2017. När alla nya är på plats börjar arbetet med att förbättra samverkan och att utveckla vår öppenvård.

Publicerad 3 maj 2017

Naturkalender

Från april till november 2017 kan du följa med på guidade vandringar i naturen. Läs mer i Naturkalendern pdf.

Publicerad 28 april 2017

Information om Kanalyran

Kanalyran äger rum 30 juni-2 juli. Information om evenemanget finns på Kanalyrans hemsida, www.kanalyran.se.

Publicerad 14 mars 2017

Felanmälan

Nu kan du felanmäla exempelvis trasiga gatlyktor, skadade och halkiga vägar, nedfallna träd och översvämningar med hjälp av en e-tjänst. På en karta pekar du ut var felet är och ger en beskrivning.

Länk till felanmälan

Publicerad 13 februari 2017

Diplom till Stinsen

IQ har delat ut ett diplom till ungdomshuset Stinsen för att uppmärksamma att deras alkoholfria Halloweenparty blivit IQ-projekt nummer 1223. Syftet med Halloweenpartyt är att minska alkoholkonsumtionen och senarelägga alkoholdebuten bland ungdomar. Mer information om IQ

Publicerad 26 januari 2017

Sidan uppdaterades 10 september 2019