Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Utbildning på distans för gymnasiet och vuxenutbildningen

På rekommendation av Folkhälsomyndigheten kommer all utbildning via Melleruds kommuns gymnasieskola och vuxenutbildning att genomföras på distans från och med imorgon torsdag 19 mars. Det innebär att samtliga elever som går utbildningar på dessa skolor ska fortsätta sin skolgång hemifrån och ha kontakt med sina lärare digitalt.

Beslutet innebär att inga elever på gymnasieskola och vuxenutbildning ska komma till sina vanliga undervisningslokaler från och med torsdag 19 mars. All undervisning kommer istället att ske på distans och följa planerat schema.

Inom gymnasiet har alla elever och lärare egna iPads och använder sig av lärplattformen itslearning och hemsida. Alla elever uppmanas även att följa ordinarie schema och de instruktioner som ges av mentor och kurslärare. Inom vuxenutbildningen kommer utbildningen också att bedrivas med stöd av appen Teams och e-post.

Samtliga lärare kommer även fortsättningsvis att vara på plats i skolorna för att arbeta. Respektive skolform eller utbildning kommer att informera sina elever om innehållet i den fortsatta undervisningen.

Beslutet gäller tills vidare och omfattar all gymnasieutbildning och vuxenutbildning med Melleruds kommun som huvudman.

Publicerad: 18 mars 2020