X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nu kan du som privatperson få anstånd med vissa fakturor

Det ekonomiska läget är just nu väldigt ansträngt för både individer och företag. Orsaken är stigande räntor, inflation och höga elpriser. Därför gör Melleruds kommun det möjligt att skjuta upp betalningen av vissa fakturor från kommunen.

- I svåra tider som dessa, ska vi från kommunens sida göra det vi kan för att underlätta för människor i deras vardag. Inte minst för de allra mest utsatta. Ingen Mellerudsbo ska behöva välja mellan att betala elräkningen, barnomsorgen eller färdtjänsten. I detta svåra läge kan en möjlighet till anstånd med betalning för välfärdstjänster göra välbehövlig skillnad i människors vardag. Detta innebär att man får möjlighet att skjuta upp vissa betalningar, tills dess att elpriserna återigen sjunker, eller tills dess att man fått elstöd från staten, säger Ludwig Mossberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Du kan ansöka om att skjuta upp betalningen

De fakturor som privatpersoner kan ansöka anstånd för är de som avser barnomsorg, omvårdnad i särskilt eller ordinärt boende, färdtjänst samt vatten- och avlopp, renhållning och fjärrvärme.

Anståndet avser fakturor med fakturadatum 1 januari 2023 och gäller för ovan nämnda fakturor som har förfallodag senast den 28 februari 2023. Fakturorna ska betalas senast den 31 mars.

Du kan inte ansöka om anstånd hos Melleruds kommun för

  • enstaka fakturor mellan kommunen och privatpersoner t.ex. bygglov
  • fakturor från kommunalt ägda AB Melleruds Bostäder

Så gör du

Personer som är intresserade av att ansöka om anstånd på sina fakturor ska höra av sig till ekonomi@mellerud.se eller på telefon 0530-18162.

 

Läs mer om hur du ansöker om anstånd för kommunala fakturor

Publicerad 18 januari 2023

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.