Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mellerudsalmanackan 2020

År 2020 är några dagar gammalt och många mellerudsbor saknar Mellerudsalmanackan som brukat dyka upp i brevlådan inför årsskiften. Det kommer ingen almanacka i år.

Melleruds kommun har haft en löpande dialog under hösten med Niklassons Tryckeri, som ansvarat för tryck av almanackan. Ekonomin i projektet har stått i fokus.
– Almanackan är uppskattad av flera av våra invånare men våra kostnader måste minska därför har vi valt att inte bidra till almanackan 2020, säger Sophia Vikström, kommunchef, Melleruds kommun.

Mikael Berglund, vd, Niklassons Tryckeri, beklagar beslutet.
– När Melleruds kommun meddelade att de måsta dra ned på sina kostnader sökte vi andra vägar för att få till almanackan även 2020. Men vi ser att det är svårt att få till en hållbar ekonomi utan kommunens medverkan.

Personligen tycker jag att en kalender är en bra informations- och reklamkanal då den finns med i hemmet under ett helt år. Hemma hänger den i köket och behöver jag numret till den lokala pizzerian, öppettider för återvinningscentral eller liknande så finns den där inom räckhåll, menar han.

Många undrar kanske var de kan hitta information från kommunens verksamheter? Information som brukar finnas i almanackan kan nu hittas på kommunens hemsida www.mellerud.se. Här finns även en e-tjänst där du kan skriva in ditt kundnummer och direkt se vilken dag sophämtning sker hos just dig.

Melleruds kommun undersöker även möjligheten att nå ut med samhällsinformation som inte är digital.

Publicerad: 8 januari 2020