Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Melleruds kommun inför ny sms-tjänst

Melleruds kommuninvånare kan nu via en ny sms-tjänst snabbt få meddelanden om störningar i kommunens dagliga drift eller vid kritiska avbrott och händelser.

Den 6 maj börjar Melleruds kommun att använda en ny sms-tjänst för att snabbare nå ut med information vid planerade eller oplanerade störningar som exempelvis påverkar kommunal vattenförsörjning eller vägar. En sms-avisering skickas bara ut till de boende inom det geografiska område som berörs av händelsen. Vid större störningar som påverkar hela kommunen på ett eller annat sätt, skickas sms ut till alla invånare.

Med sms-tjänsten når man dem som är folkbokförda i Melleruds kommun, under förutsättning att de har ett abonnemang för mobiltelefon som är knuten till den adressen. De som har företagsmobil, skyddat nummer eller äger ett fritidshus i kommunen kan ta del av tjänsten genom att registrera sitt mobilnummer på kommunens webbplats.

Tjänsten kan även användas av de som äger flera fastigheter eller som vill få information om driftstörningar hos till exempel äldre anhöriga eller obemannade anläggningar. Sms-tjänsten kommer enbart att användas till att sprida viktig samhällsinformation och kommer inte att utnyttjas i marknadsföringssyfte.

Ett testmeddelande kommer att skickas ut torsdag 7 maj kl. 13.00 till alla med ett abonnemang för mobiltelefon registrerad till en adress i kommunen med avsändare Melleruds kommun. 

Publicerad: 6 maj 2020