Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mellerud nominerad till Årets kökshjälte i Västra Götalands offentliga kök

På bilden syns Martin Zetterström i mitten tillsammans med Linda Andersson och Lena Karlsson från köket på Nordalsskolan

Mellerud är en av fem kommuner som har gått vidare i tävlingen Årets kökshjälte i Västra Götalands offentliga kök. Priset är ett sätt att lyfta personer som har gjort en stor insats för den lokala och svenska maten i offentliga kök.

I Mellerud är det Martin Zetterström, enhetschef för serviceenheten, som blev nominerad och som har en chans att ta hem titeln Årets kökshjälte i Västra Götalands offentliga kök.

-Jag tycker att det är oerhört roligt att bli nominerad. Jag tycker även att det är fantastiskt att vi i vår kommun har politiker som ger oss förutsättningar för att handla lokalt samt att vi har otroliga kockar som alltid tar hand om råvarorna på bästa sätt, säger Martin Zetterström.

Sedan 2014 driver Länsstyrelsen tillsammans med Västra Götalandsregionen ett projekt som stöttar både livsmedelsproducenter och kommuner. Målet är att det ska bli mer lokalproducerad mat i samtliga 49 kommuners offentliga kök i Västra Götalands län.

-Varje dag görs det ett fantastiskt arbete ute i våra offentliga kök i länet. Jag är glad att få uppmärksamma dessa eldsjälar som kämpar med begränsad budget men med höga krav och ambitioner, säger Pernilla Fischerström från Länsstyrelsen. Personerna som har nominerats är allt ifrån kockar, upphandlare, måltidsutvecklare och politiker.

De kommuner som har gått vidare är Mellerud, Lidköping, Bengtsfors, Skövde och Tanum. Finalisterna har bjudits in till en lunch med landshövding Anders Danielsson den 20 oktober på residenset i Göteborg där vinnaren presenteras.

 

Kontaktpersoner

Länsstyrelsen

Pernilla Fischerström

Processledare offentlig upphandling

010-224 52 84

Pernilla.fischerstrom@lansstyrelsen.se

 

Melleruds kommun

Martin Zetterström

Enhetschef serviceenheten

Martin.zetterström@mellerud.se

Publicerad: 8 september 2020