Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

Landshövdingen besökte Mellerud

Tisdag den 9 juli besökte landshövding Anders Danielsson och stabshandläggare Andrea Harbeck Mellerud.


Besöket började på Ungdomshuset Stinsen med kaffe och smörgåsar från Café Rocket.

Kommunchef Sophia Vikström startade upp mötet med att berätta om Mellerud. Det pratades bland annat om ungdomshusets och ungdomsrådets utveckling, kollektivtrafiken och det nya särskilda boendet som byggs ute vid Ängenäs. En bok om Dalslands caféer överlämnades till landshövdingen innan det var dags att åka vidare på företagsbesök.


Första besöket var Viconia IT där Jesper, Leif och Tony tog emot. De berättade om företaget och bakgrunden till det. Viconia vann priset årets företagare i Dalsland 2018.

 
Nästa punkt var på AAAS-konsult och Holmströms Musik. Peter som är ägare av de båda företagen visade insatsplaner och berättar lite om verksamheten. Besöket avslutades med en lite minikonsert med Niklas på gitarr och Peter på munspel. De var jätteduktiga! Holmströms Musik vann dessutom det nyinstiftade priset Årets ambassadörsföretag 2019 som delades ut av Melleruds kommun under Kanalyran.


Sedan väntade lunch med utsikt över vattnet och information om Håveruds Hotell som tidigare varit ett asylboende i 3,5 år. Hotellet har haft besökare från 21 olika länder och då är det inte bara länder inom Europa. Ett filmbolag bodde dessutom här när de nyligen spelade in en film i trakterna. På lunchmenyn stod gös med kokt potatis och  romsås. Efterrätten var en jordgubbs- och rabarberpaj med vaniljsås.


Sista anhalten var Tyre Recycling där Jan ”Hulda” Olsson berättade om företaget. De säljer teknik för att kunna ta till vara på kimrök, olja och gas genom återvinning av uttänja däck. Som pricken över i:et fick vi en rundtur bland maskinerna, och självklart hade vi både väst och hjälm på oss. Riktigt snygga var vi!

Runt 16.00 tiden vinkade vi av dem och så var det besöket slut för denna gången! Det kändes som ett riktigt bra besök och vi hoppas att Länsstyrelsen tyckte detsamma.

Av: Indra Lundquist, ferieungdom 2019

Publicerad: 10 juli 2019