Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Dags för inflyttning till Ängenäs särskilda boende

Denna vecka påbörjades inflyttningen till vårt nya särskilda boende för personer med demenssjukdomÄngenäsInflyttningen kommer att ske i etapper mellan vecka 37 – 39 och planeringen av flytten från kommunens andra särskilda boenden, har skett i samråd med anhöriga. Personalen på Ängenäs har varit på plats två veckor innan och förberett alla gemensamma ytor så att det känns ombonat och hemtrevligt inför inflyttningen.  

 För att förhindra spridning av sjukdomen covid-19, sker flytten av boende från de andra särskilda boendena med hjälp av kommunens personalAnhöriga som har velat hjälpa till att iordningsställa lägenheter innan inflyttning, har fått tillfälle att göra detta. För att skapa trygghet för de boende, har varje boende med sig sin kontaktperson eller annan känd person vid flytten.  

Ängenäs är ett nybyggt särskilt boende som är miljö- och arbetssättsanpassad efter personer med demenssjukdom eller kognitiv svikt. Personalen har speciell kompetens när det gäller omvårdnad av personer med demenssjukdom och boendet är bemannat dygnet runt. Alla boende har hyreskontrakt på sina lägenheter. Lägenheten möbleras med egna möbler med undantag av sängen och madrassen som ingår i hyran. Verksamheten arbetar utifrån personcentrerad omvårdnad, "Genombrottsmetoden" samt Nationella riktlinjer för demens och kvalitetsregister. Läs mer om Ängenäs på www.mellerud.se/angenas  

Publicerad: 8 september 2020