Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Lokala skärpta råd för hela Västra Götaland från 29 oktober – så påverkas du som företagare

Just nu är vår region extra drabbad av smittspridning av covid-19. Från och med nu till att börja med 19 november gäller skärpta allmänna råd i hela Västra Götalands län, vilket inkluderar Melleruds kommun. Du som är företagare uppmanas bland annat att minimera antalet besökare vid en och samma tidpunkt, och se till att din personal kan arbeta hemifrån när så är möjligt. Se de samlade råden här.

De skärpta råden för Västra Götalands län omfattar skärpta allmänna råd för verksamheter – som exempelvis butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar – och arbetsplatser i Västra Götalands län:

  • Var och en bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.

  • Var och en bör avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

  • Var och en bör, om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.

  • Alla verksamheter i regionen eller i regiondelen bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Detta kan exempelvis innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.

  • Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Sådana åtgärder kan vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

Publikgränsen på 50 personer kvarstår

Länsstyrelsen i Västra Götaland har även beslutat att hålla fast vid begränsningen på 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Västra Götaland. Beslutet är fattat på inrådan av Västra Götalandsregionens smittskyddsläkare och syftar bidra till att bromsa smittspridningen.

Folkhälsomyndighetens nyhet om skärpta allmänna råd

Länsstyrelsens nyhet om beslutet om publiktak på 50 personer

Västra Götalandsregionens nyhet om skärpta allmänna råd

Publicerad: 29 oktober 2020