Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

Miljöseminarier

Lördag 20 oktober 2018 kl 12.00-14.00 bjuder Mellerudsmässan i samarbete med Fyrbodals Kommunalförbund och Dalslands Miljö- och Energiförbund på fyra seminarier.

Moderator under seminariepasset är Karin Stenlund från Fyrbodals kommunalförbund

12.00-12.30 Bli din egen solshejk
Funderar du på att installera solceller på taket? Här får du veta mera.
Johnny Leandersson, Dalsland Miljö- och energiförbund, berättar om vilka stöd som finns att söka och hur man kan räkna för att se om satsningen går ihop ekonomiskt.

12.30-13.00 Nytt skattesystem för bilar & drivmedel
Vad innebär de nya bonus- och skattereglerna för bilar? Vi pratar om olika bränslealternativ. Vad finns det på lång och kort sikt? Vi försöker hjälpa till att reda ut begreppen.
Jenny Christensen, Dalslands Miljö- och Energiförbund, och Karin Stenlund diskuterar kring ämnet och intervjuar Rune Andersson från Bilbolaget i Mellerud.

13.00-13.30 Elbil, hur fungerar det?
Var kan man ladda, finns det laddare, hur lång kan man köra? Pål Kindblom, energi- och klimatrådgivare med särskilt intresse för elbilar rätar ut vanliga frågetecken.
Hur är det att äga och köra elbil? Vi intervjuar Pia som kör elbil på heltid.

13.30-14.00 Från gödsel och slaktavfall till biogas i tanken
Snart kan vi tanka lokalproducerad biogas i Mellerud! Ett tredelat seminarium där vi får träffa lantbrukaren och biogasproducenten Karin Hilmér, Pia Brühl Hjort, VD på Trollhättan Energi som sedan 20 år säljer biogas, och Lars Gunnar Larsson som kör biogasbil i det privata.


Sidan uppdaterades 11 oktober 2018