Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vikarierande näringslivsutvecklare

Den 15 juni började Jenny Christensen som vikarierande näringslivsutvecklare på 40% under ordinarie näringslivsutvecklares föräldraledighet. Hon kommer att vara på plats i Mellerud måndagar och torsdagar, men är tillgänglig på mail och telefon måndag till fredag. Jenny kommer att kombinera tjänsten med sitt ordinarie uppdrag som näringslivsstrateg i Färgelanda kommun. Tidigare har hon arbetat som EU-projektledare och energi- och klimatstrateg på Dalslands miljö- och energikontor.

Publicerad 16 juni 2020

Resultat från Svenskt Näringslivs undersökning om lokalt företagsklimat

Svenskt Näringsliv har sedan 2001 undersökt det lokala företagsklimatet genom en årlig enkät där företagen själva får betygsätta en rad områden som påverkar hur det är att driva företag i den egna kommunen. Resultatet av undersökningen utgör grunden i den ranking om företagsklimat som publiceras under hösten.

I Mellerud har 96 utvalda företag svarat på enkäten och resultatet visar att företagen ger det lokala företagsklimatet fortsatt godkänt. Det sammanfattade omdömet för 2020 i Mellerud är 3,56 vilket kan jämföras med rikssnittet som ligger på 3,37. Betyget mäts på en skala från ett till sex.

I årets undersökning har Svenskt Näringsliv gjort förändringar i enkätfrågorna. En del frågor har tillkommit, en del har tagits bort och en del frågor har ny formulering. Därför går det inte att göra en jämförelse med 2019 på samtliga frågor.

Se hela resultatet för Melleruds kommun på Svenskt Näringslivs sida - Företagsklimat Mellerud

Publicerad 28 maj 2020

Utbildningskatalog

Här finns en sammanställning av utbildningar och kompetensutvecklingar (pdf).

Källa: Trollhättans stad och IUC Väst.

Publicerad 27 april 2020

UngDrive Academy - starta eget företag i sommar

Melleruds kommun erbjuder platser till UngDrive Academy - Sveriges största och mest populära entreprenörskapsutbildning på sommarlovet. Starta företag inom vad som helst, solo eller tillsammans med vänner. Du medverkar på ett fem dagar långt kickoff där du får inspiration, workshops, coaching, säljträning och ett startkapital på 1 500 kronor. Därefter får alla deltagare starta upp egna affärsidéer som förverkligas under sommarlovet och på så sätt tjänar man sina egna pengar. Utöver detta kommer du få lära känna många nya människor, utvecklas som person och framförallt ha riktigt roligt!

Läs mer om UngDrive Academy och ansök på www.ungdrive.se/academy!
OBS: För dig som går årskurs 9, 1:a eller 2:a året på gymnasiet.

Publicerad 17 april 2020

Sidan uppdaterades 3 augusti 2020