Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

Aktuellt om näringslivet

Dalsland kommer på besök 20-21 januari 2019

Dalsland kommer på besök 20-21 januari 2019 Fästnål

Dalsland kommer på besök 20-21 januari 2019

Dalsland kommer på besök genom två evenemang i Stockholm för att prata om utveckling och tillväxt i Dalsland och att vi arbetar tillsammans och når resultat.

Läs mer

www.ettdalslanditillvaxt.se

Publicerad 18 oktober 2018 Dela på Facebook
Inbjudan samverkan brottsförebyggande frågor

Inbjudan samverkan brottsförebyggande frågor

Webbseminarium om samverkan kommun, polis och näringsliv i brottsförebyggande arbete

Samhället har i många år arbetet med samverkan mellan kommun och polis i brottsförebyggande frågor. Samverkan ser olika ut på olika ställen i landet och fungerar olika bra. På många håll har samverkan utvecklats till att även inkludera andra parter, varav näringslivet är en. Att samverka i brottsförebyggande frågor med näringslivet har många fördelar. Näringslivet är en resurs som kan både förbättra den lokala lägesbilden och komma med lösningar och åtgärder som kommun och polis inte själva kan göra. Under dagen kommer vi träffa företrädare för näringslivet och kommunerna och få många goda exempel på hur en samverkan kan se ut mellan polis, kommun och lokalt näringsliv. Vi vänder oss till tjänstemän och förtroendevalda inom kommun samt Polismyndigheten och näringslivet.

Vi träffas den 31 januari kl. 10-16 i Tingshuset i Mellerud. Du kan vara med hela eller delar av dagen.

Sista anmälningsdag: den 25 januari, begränsat antal platser

Anmälan: Folkhälsostrateg Glenn Nordling, 0530-181 03 eller glenn.nordling@mellerud.se

Program: SKL webbseminarium Trygghetsdag 2019

Webbseminariet är kostnadsfritt vid deltagande på plats med kommunen

Publicerad 7 januari 2019 Dela på Facebook
Årets Turistföretag 2018

Årets Turistföretag 2018

Stort grattis till Jonas Westman, Vita Sandars Camping

Jonas Westman, Vita Sandars Camping, tar emot utmärkelsen Dalslands Turistföretag 2018.

Prisutdelare Gert-Inge Andersson, styrelseordförande Dalslands Turist AB.

Priset delades ut under DTABs höstträff som hölls på Upperud 9:9 fredag 23/11. 

Foto: Tommy Johansson

Publicerad 28 november 2018 Dela på Facebook
Viconia IT AB Årets Nyföretagare i Dalsland

Viconia IT AB Årets Nyföretagare i Dalsland

I går fick Viconia IT AB priset som Årets nyföretagare i Dalsland av NyföretagarCentrum Väst på Kommunfullmäktige i Mellerud.

Petra Arlebo verksamhetsledare för NyföretgarCentrum Väst utdelade priset och Michael Johansson Topox AB som varit deras mentor under deras första år medverkade under den högtidsfulla utmärkelsen.

Grattis VIconia IT och stort lycka till!

Publicerad 21 november 2018 Dela på Facebook
Företagsbesök på Nuntorp

Företagsbesök på Nuntorp

Företagsbesök på Nuntorp i Brålanda med Kommunstyrelsens arbetsutskott i Mellerud

I går hade Kommunstyrelsens arbetsutskott och näringslivsutvecklaren glädjen att träffa Anna Johansson som är verksamhetsansvarig. Anna och Richard Johansson är fastighetsägare till Nuntorp. Gröna klustret är en ekonomisk förening som bildades i maj. Nuntorp är en regional mötesplats ett levande kunskaps- och utvecklingscenter. Nuntorp har flera inriktningar bla. Grönutveckling som är ett arbetsmarknadspolitiskt projekt. Nuntorp har även intresse av forskning och utveckling kring olika behov inom gröna näringar. Baljväxter inom nya alternativa grödor är ett intresse område. Lokalerna erbjuder redan nu föreläsningslokaler med mat från restaurangen. Restaurangen är tänkt att komma i gång under februari - mars för lunchservering, men tar emot beställning redan i dagsläget. Utbildningar kommer att starta i januari men har redan nu mjukstartat. De kommer även att erbjuda 7–8 kontorsplatser i ett företagshotell. Flera av byggnaderna har fått hyresgäster men det finns plats och önskan om fler. Verksamheter har byggts upp av mycket ideella krafter och Anna samarbetar som verksamhetsansvarig med Lars-Göran Berg som inte kunde medverka på mötet. Stort tack för ett intressant och givande möte Anna och stort lycka till! Vi kommer gärna och besöker ditt företag! Kontakta Marie Hörnlund Näringslivsutvecklare, Tel: 0530–18108, mail: marie.hornlund@mellerud.se. Foto Marie Hörnlund gronaklustret

Stort tack för ett intressant och givande möte Anna och stort lycka till!

Vi kommer gärna och besöker ditt företag! Kontakta Marie Hörnlund Näringslivsutvecklare, Tel: 0530–18108, mail: marie.hornlund@mellerud.se.

Foto Marie Hörnlund

Publicerad 20 november 2018
Företagsbesök på Viconia IT AB, Mellerud

Företagsbesök på Viconia IT AB, Mellerud

Kommunstyrelsens arbetsutskott tillsammans med Näringslivutvecklaren hade i går glädjen att träffa Jesper Andersson, Tony Eriksson och Leif Lästh. Vi träffades i lokalerna på Håfreströms Företagsparken i Åsensbruk där etableringen av datacentret pågår och vi fick en intressant inblick i deras verksamhet och utveckling. Deras besökskontor återfinns i Företagshuset i Mellerud. Jesper och Tony kommer från Mellerud och har en gedigen branscherfarenhet och som tog steget att starta eget tillsammans på sin hemort. Jesper och Tony driver konsultföretaget Viconia IT AB och de erbjuder helhets IT-lösningar med bla. support åt företag allt ifrån enmans upp till flera hundra anställda. De ligger även bakom uppstarten av Datacenter Dalsland och tillsammans med övriga delägarna Leif Lästh och Martin Gustavsson har de även Millnod AB. De är tillsammans 6 st i bolagen där alla har en lokal förankring och fler kommer att rekryteras framöver. I Datacenter Dalsland skapas möjligheter för företag och organisationer att nyttja lokalt förankrade molntjänster med hög driftsäkerhet och

Stort tack Jesper, Tony och Leif för ett väldigt intressant och givande möte och vi önskar stort lycka till!

Publicerad 23 oktober 2018
Företagsbesök på Företagshuset i Mellerud AB

Företagsbesök på Företagshuset i Mellerud AB

I går hade Kommunstyrelsens arbetsutskott, kommunchef och näringslivsutvecklare glädjen att besöka VD Ann Uggla Flodin på Företagshuset i Mellerud, Kurt Hellbergsgata 4. Företagshotellet drivs av ägarna Ann och Thomas Flodin sedan 2013. Verksamheten har under åren utvecklat fler kontors- och mötesrum då de har renoverat och kopplat in fiber. Företagshotellet har plats för 20 företag och mötesrum. Idag är 15 st. rum uppbokade på längre kontrakt, men det finns även möjlighet att boka per timme och kortare avtal som ger fler företagare och föreningar möjlighet till möten och konferensutrymme.

Stort tack Ann för ett väldigt intressant och givande möte!

Vi kommer gärna och besöker ditt företag, kontakta Marie Hörnlund Näringslivsutvecklare, Tel: 0530-18108, mail: marie.hornlund@mellerud.se.

Foto Marie Hörnlund

Publicerad 10 oktober 2018
Exportrådgivning

Exportrådgivning

Internationalisering

Har du verksamhet i andra länder eller planer att utveckla din verksamhet till andra länder?

Business Sweden erbjuder små och medelstora företag rådgivning hur du lyckas med dina internationella satsningar. Är du intresserad att medverka i metodik program Steps To Export kontakta Näringslivsutvecklare Marie Hörnlund i Melleruds kommun.

Mer information

Publicerad 8 oktober 2018
Subventionerad rådgivning

Subventionerad rådgivning

Vill du utveckla ditt företag? Passa på att använda dig av de möjligheter som nu erbjuds inom Landsbygdsprogrammet. Som landsbygdsföretagare erbjuds du subventionerad rådgivning där du betalar 30% av den totala kostnaden själv, resten finansieras av Landsbygdsprogrammet.

Mer information om stöd och kontakt uppgifter

Publicerad 8 oktober 2018
Affärsutvecklingscheckar från Tillväxtverket

Affärsutvecklingscheckar från Tillväxtverket

Tillväxtverket utlyser nu utvecklingscheckar för stöd till små företag som vill ta in extern kompetens för att utveckla sin verksamhet och stärka sin verksamhet i konkurrenskraften. 

Mer information

Publicerad 4 oktober 2018
Företagsklimatets resultat 2018

Företagsklimatets resultat 2018

Idag släpptes 2018 års ranking av företagsklimatet i Sverige!

Melleruds kommun hade en glädjande oförändrad plats 136 av 290 kommer. Utav Fyrbodals kommunerna finns Melleruds kommun på plats nr 4.

Mer information

Publicerad 2 oktober 2018
Företagsbesök på Tendenz

Företagsbesök på Tendenz

I går hade Kommunstyrelsens arbetsutskott, kommunchef och näringslivsutvecklare glädjen att besöka VD Jörgen Nykvist på Tendenz i den nya lokalen på Verkstadsgatan i Mellerud. Stora fina lokaler som rymmer båda kontor och lager invigdes förra måndagen. Jörgen kommer från Mellerud och startade som säljare i branschen och efter något år beslutade han att ta steget att starta i egen regi. Företaget omsätter idag 60 miljoner kronor årligen. Tendenz är distributör för hårvårdsprodukter och har 27 stycken anställda varav 13 är anställda i Mellerud. Stort tack Jörgen för ett väldigt givande och intressant möte och stort lycka till!

Vi kommer gärna och besöker ditt företag, kontakta Marie Hörnlund Näringslivsutvecklare, Tel: 0530-18108, mail: marie.hornlund@mellerud.se. Foto Marie Hörnlund

Publicerad 26 september 2018
Företagsbesök på West Bike Motor & Service AB i Mellerud

Företagsbesök på West Bike Motor & Service AB i Mellerud

I tisdags hade kommunstyrelsens arbetsutskott glädjen att besöka West Bike Motor & service i Mellerud. VD Glennon Eriksson är uppväxt i Mellerud och har drivit företaget sedan 2004 på Landsvägsgatan i Mellerud. Företaget har 6 st anställda och har inriktning på fyrhjulingar, cross, vattenskotrar, trailers både nya och begagnade, tillbehör och även verkstad. Stort tack Glennon för väldigt trevligt besök! 

Vi kommer gärna och besöker ditt företag! Kontakta Marie Hörnlund Näringslivsutvecklare så bokar vi ett besök. Tel: 0530-18108, mail: marie.hornlund@mellerud.se.

Foto, Marie Hörnlund

Publicerad 12 september 2018
Vill du anställa eller har du nyss anställt din första medarbetare?

Vill du anställa eller har du nyss anställt din första medarbetare?

Många företag som i dag är stora arbetsgivare och motorer i samhällsekonomin har en gång varit små. Det är ett stort steg att anställa sin första person och kostnaden gör att många tvekar. Regeringen har därför infört ett Växa-stöd för enskilda näringsidkare som vill anställa sin första medarbetare.

Vad innebär detta för företagaren?

Arbetsgivaravgifter och allmän löneavgift sänks från 31,42 procent till 10,21 procent för den första anställda medarbetaren. Därmed är det endast ålderspensionsavgiften som ska betalas.

Läs mer om Växa-stödet här.

Publicerad 24 maj 2018
Kostnadsfri rådgivning och provkörning av fossilfria fordon

Kostnadsfri rådgivning och provkörning av fossilfria fordon

Företag i Fyrbodal får kostnadsfri hjälp med att ställa om till fossilfria transporter fram till årsskiftet 2018/2019. Genom projekt Hela gröna vägen får ni provköra elbilar, gasbilar och elcyklar under flera dagar. Ni får också svar på frågor om bland annat laddstolpar, nya bonus- och skatteregler. 

Läs mer om Kostnadsfri rådgivning och provkörning av fossilfria fordon

Publicerad 27 april 2018
KSAU på besök hos Hilmér Lantbruk

KSAU på besök hos Hilmér Lantbruk

Kommunstyrelsens arbetsutskott var dag på besök hos Hilmér Lantbruk där de berättade om sin grisuppfödning, växtodling och arbetet för att balansera ekonomi och ekologi samt förbättra vattenkvalitén i våra drag.

Vill du som företagare också ha besök av våra politiker? Kontakta Näringslivsutvecklare Jenni Hagman på jenni.hagman@mellerud.se.

Publicerad 4 april 2018
DELADINIDÉ.NU - gör fler idéer till nya affärer

DELADINIDÉ.NU - gör fler idéer till nya affärer

Alldeles för många potentiella innovationer stannar på idéstadiet i brist på tid, resurser eller någon att bolla med. Därför lanserar kommunerna inom Fyrbodals kommunalförbund webbplatsen DELADINIDÉ.NU.

Läs mer om DELADINIDÉ.NU - gör fler idéer till nya affärer

Publicerad 23 mars 2018
KSAU på besök hos Veris Kooperativ

KSAU på besök hos Veris Kooperativ

Kommunstyrelsens arbetsutskott var i tisdags på besök hos Veris Kooperativ som berättade om sin verksamhet med hushållsnära tjänster och deras arbete med att integrera nyanlända kvinnor i samhället.

Vill du som företagare också ha besök av våra politiker? Kontakta Näringslivsutvecklare Jenni Hagman på jenni.hagman@mellerud.se.

Publicerad 22 februari 2018
FoU-kortet - smidig finansiering av utvecklingsprojekt

FoU-kortet - smidig finansiering av utvecklingsprojekt

Har du en innovation som kan utveckla och stärka ditt företag, men saknar finansiering? Då kan du söka FoU-kortet, ett smidigt och snabbt sätt för små och medelstora företag att finansiera utvecklingsprojekt. Kortet ger stöd till att utveckla verksamheten med hjälp av forskning och utveckling (FoU).

Läs mer om FoU-kortet - smidig finansiering av utvecklingsprojekt

Publicerad 7 februari 2018
KSAU på besök hos Bergs Säteri

KSAU på besök hos Bergs Säteri

Kommunstyrelsens arbetsutskott var igår på besök hos Bergs Säteri där de berättade om sin verksamhet med mjölkproduktion.

Vill du som företagare också ha besök av våra politiker? Kontakta Näringslivsutvecklare Jenni Hagman på jenni.hagman@mellerud.se.

Publicerad 7 februari 2018
Ung i Fokus!

Ung i Fokus!

Ung i Fokus! är ett samarbete mellan Melleruds kommun och Arbetsförmedlingen som jobbar för att minska ungdomsarbetslösheten i Mellerud. Är du som arbetsgivare intresserad av att ta emot en praktikant, få information om anställningsstöd, komma och berätta om ert företag eller något annat så är ni välkomna att höra av er till oss!

Läs mer och kontakta oss här.

Publicerad 15 januari 2018
KSAU på besök hos Wepac Automation AB

KSAU på besök hos Wepac Automation AB

Kommunstyrelsens arbetsutskott var i tisdags på besök hos Wepac Automation AB som säljer och servar röntgenutrustning till livsmedelsindustrin.

Vill du som företagare också ha besök av våra politiker? Kontakta Näringslivsutvecklare Jenni Hagman på jenni.hagman@mellerud.se.

Publicerad 21 december 2017
KSAU på besök hos ELON - MEA Mellerud

KSAU på besök hos ELON - MEA Mellerud

Kommunstyrelsens arbetsutskott var i tisdags på besök hos ELON - MEA Mellerud som nyligen fräschat upp butiken i samband med omprofileringen till ELON.

Vill du som företagare också ha besök av våra politiker? Kontakta Näringslivsutvecklare Jenni Hagman på jenni.hagman@mellerud.se.

Publicerad 23 november 2017
Stödmöjligheter till företagsutveckling för landsbygdsföretag

Stödmöjligheter till företagsutveckling för landsbygdsföretag

Vill du utveckla ditt företag? Passa på att använda dig av de möjligheter som nu erbjuds inom Landsbygdsprogrammet. Länsstyrelsen har upphandlat konsultföretag som hjälper dig.

Läs mer om Stödmöjligheter till företagsutveckling för landsbygdsföretag

Publicerad 8 november 2017
Vill ditt företag spara energi och pengar?

Vill ditt företag spara energi och pengar?

Mindre företag som använder upp till 300 000 kilowattimmar per år kan få kostnadsfri energirådgivning. Genom att delta i ett coachningsprogram kan ditt företag få hjälp att sänka energikostnaderna, förbättra lönsamheten och minska klimatpåverkan.

Läs mer om Vill ditt företag spara energi och pengar?

Publicerad 27 september 2017
Välkommen att delta i Fossilfri 2030!

Välkommen att delta i Fossilfri 2030!

Våra transporter bidrar i hög grad till att temperaturerna på jorden nu slår rekord efter rekord. Kommunerna i Fyrbodal, Östfold och Follo har beslutat att skapa världens första fossilfria gränsregion och samtliga har skrivit under på att de ska ha en fossilfri fordonsflotta 2030.

Nu bjuder vi in näringslivet att delta i omställningen. Du som företagare är välkommen
att delta - och få hjälp på vägen!

Läs mer om Välkommen att delta i Fossilfri 2030!

Publicerad 7 juli 2017
Hur gör man affärer i Norge?

Hur gör man affärer i Norge?

Grensetjänsten samordnar information från myndigheter i både Sverige och Norge, riktad till företag som önskar ta uppdrag, etablera verksamhet eller handla med kunder Norge.

Läs mer om Hur gör man affärer i Norge?

Publicerad 31 maj 2017

Sidan uppdaterades 9 oktober 2018