Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Näringslivsutveckling i Melleruds kommun

I slutet av februari tackade vi av vår vikarierande näringslivsutvecklare, Jenny Christensen, som går vidare mot nya utmaningar i Åmåls kommun. Under sin tid i vår kommun har Jenny fokuserat på att ta fram riktlinjer för funktionen Företagslots. Syftet är att underlätta för företagare att få hjälp med information, samordning av ärendehantering och beslut, vilket bidrar till att skapa ett mer attraktivt företagsklimat i kommunen.

Läs mer om Näringslivsutveckling i Melleruds kommun

Publicerad 9 mars 2021

Enkät COVID-19 och kompetensförsörjning

Covid-19 fortsätter att påverka vårt lokala näringsliv. I slutet av mars 2020 genomförde vi en kartläggning för att få en ögonblicksbild av företagens nuläge och utmaningar. Nu behöver vi Er hjälp igen med att svara på några frågor. Vi behöver få en ny samlad bild av nuläget samt även en framtidsspaning gällande behov kring kompetensförsörjning, rekrytering och praktikplatser. Detta för att kunna stötta Er företagare på bästa sätt. Enkäten hittar du här  

Publicerad 17 januari 2021

Företagserbjudande - accelerera hållbarhetsarbetet 2021

Driver du företag i Melleruds kommun, Dalsland eller på annan plats inom Fyrbodal? Vill du accelerera ditt arbete med hållbarhetsfrågor 2021? Nu finns en fantastisk möjlighet att som ett av tio företag i Fyrbodal få en kostnadsfri skräddarsydd insats genom Miljöbrons projekt FyrboTurbo.

Läs mer om Företagserbjudande - accelerera hållbarhetsarbetet 2021

Publicerad 17 januari 2021

Enkät lokalt företagsklimat Svenskt Näringsliv

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en stor undersökning om det lokala företagsklimatet. Den 4 januari 2021 skickas enkäten ut till drygt 200 företag i Melleruds kommun. Är ditt företag ett av de som fått enkäten? Ert svar är viktigt!

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en stor undersökning om det lokala företagsklimatet. I år skickas enkäten ut till drygt 200 företag i Melleruds kommun. Era svar på enkäten är viktiga, med många svar får vi ett bra underlag att förbättra företagsklimatet ytterligare!

Om du fått enkäten, ta dig gärna några minuter och besvara frågorna. Då hjälper du oss att göra skillnad. Du är självklart också välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller synpunkter.

Klicka på länken för mer information om enkäten från Svenskt Näringsliv: Företagsklimat

Varmt tack på förhand!

Publicerad 8 januari 2021

Näringslivsklimat fortsatt förbättrat

Resultatet av Svenskt näringslivs årliga undersökning och ranking av företagsklimatet har presenterats. Melleruds kommun placerar sig på plats 127 av landets 290 kommuner.

Rankningen bygger på en enkätundersökning med företagen om hur de uppfattar att det är att driva företag i kommunen, en statistikdel som handlar om bland annat entreprenader, kommunalskatt och antal företagsamma personer i kommunen. Melleruds placering är en positiv utveckling och nu fortsätter ett viktigt arbete för att ytterligare förbättra resultatet.

Läs mer om företagsklimatet här

Publicerad 15 oktober 2020

Bli leverantör till kommunen

Företagarna och Dalslands kommuner bjuder tillsammans in Dalslands företagare till tre upphandlingsträffar. Träffarna ger en grund i offentlig upphandling och handfasta tips på hur små företag kan bli leverantörer till kommunen.

I Sverige upphandlas det för över 640 miljarder kronor om året. Företagarna och Dalslandskommunerna vill öka möjligheten för fler lokala företag att vilja vara leverantörer till kommunerna och då behöver fler leverantörer kunna lämna anbud.

Därför välkomnar Företagarna och Dalslandskommunerna till tre upphandlingsträffar i Dalsland med fokus på hur offentlig upphandling går till och som ger dig handfasta råd hur du som leverantör lämnar anbud i Dalsland.

Läs mer om Bli leverantör till kommunen

Publicerad 24 september 2020

Seminarier i höst - starta och utveckla företag

Vill du göra drömmen till verklighet och starta företag, vill du ta nästa steg till ett framgångsrikt och lönsamt företag eller vill du veta mer om tillväxtstrategier och finansieringsplaner? Almi Väst erbjuder under hösten digitala seminarieserier samt olika temaseminarier för dig som är på väg att starta företag, är nybliven företagare eller redan etablerad företagare.

Läs mer om Seminarier i höst - starta och utveckla företag

Publicerad 25 augusti 2020

Kompetensutveckling

Behöver ni kompetensutveckla er personal? Högskolan Väst erbjuder färdiga flexibla uppdragsutbildningar till företag (juridisk person, ej enskild firma) och kommuner. I oktober startar kurser inom sociala medier som marknadsföringsverktyg , digitalisering och processutveckling samt ett ledarskapsprogram med kurser som organisation och ledarskap och projektledning. Vid frågor kontakta:

Tina Svensson
Uppdragsutbildningskoordinator, Högskolan Väst
Telefon: 0520 – 22 35 95 
E-post: tina.svensson@hv.se

Publicerad 17 augusti 2020

Vikarierande näringslivsutvecklare

Den 15 juni började Jenny Christensen som vikarierande näringslivsutvecklare på 40% under ordinarie näringslivsutvecklares föräldraledighet. Hon kommer att vara på plats i Mellerud måndagar och torsdagar, men är tillgänglig på mail och telefon måndag till fredag. Jenny kommer att kombinera tjänsten med sitt ordinarie uppdrag som näringslivsstrateg i Färgelanda kommun. Tidigare har hon arbetat som EU-projektledare och energi- och klimatstrateg på Dalslands miljö- och energikontor.

Publicerad 16 juni 2020

Resultat från Svenskt Näringslivs undersökning om lokalt företagsklimat

Svenskt Näringsliv har sedan 2001 undersökt det lokala företagsklimatet genom en årlig enkät där företagen själva får betygsätta en rad områden som påverkar hur det är att driva företag i den egna kommunen. Resultatet av undersökningen utgör grunden i den ranking om företagsklimat som publiceras under hösten.

I Mellerud har 96 utvalda företag svarat på enkäten och resultatet visar att företagen ger det lokala företagsklimatet fortsatt godkänt. Det sammanfattade omdömet för 2020 i Mellerud är 3,56 vilket kan jämföras med rikssnittet som ligger på 3,37. Betyget mäts på en skala från ett till sex.

I årets undersökning har Svenskt Näringsliv gjort förändringar i enkätfrågorna. En del frågor har tillkommit, en del har tagits bort och en del frågor har ny formulering. Därför går det inte att göra en jämförelse med 2019 på samtliga frågor.

Se hela resultatet för Melleruds kommun på Svenskt Näringslivs sida - Företagsklimat Mellerud

Publicerad 28 maj 2020

Utbildningskatalog

Här finns en sammanställning av utbildningar och kompetensutvecklingar (pdf).

Källa: Trollhättans stad och IUC Väst.

Publicerad 27 april 2020

UngDrive Academy - starta eget företag i sommar

Melleruds kommun erbjuder platser till UngDrive Academy - Sveriges största och mest populära entreprenörskapsutbildning på sommarlovet. Starta företag inom vad som helst, solo eller tillsammans med vänner. Du medverkar på ett fem dagar långt kickoff där du får inspiration, workshops, coaching, säljträning och ett startkapital på 1 500 kronor. Därefter får alla deltagare starta upp egna affärsidéer som förverkligas under sommarlovet och på så sätt tjänar man sina egna pengar. Utöver detta kommer du få lära känna många nya människor, utvecklas som person och framförallt ha riktigt roligt!

Läs mer om UngDrive Academy och ansök på www.ungdrive.se/academy!
OBS: För dig som går årskurs 9, 1:a eller 2:a året på gymnasiet.

Publicerad 17 april 2020

Sidan uppdaterades 12 januari 2021