Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Aktuellt

Upphandling café- och restaurangverksamhet

Upphandlingar för drift av café- och restaurangverksamhet till två lokaler i Sunnanå hamn finns nu på e-avrop.com.

Publicerad 4 november 2019

Företag – hjälp oss kartlägga det lokala kompetensförsörjningsbehovet!

Den 30 oktober släpps enkäten för att kartlägga det lokala kompetensförsörjningsbehovet i Melleruds kommun i samverkan med Arbetsförmedlingen.

Kartläggningen kommer att genomföras i samverkan med Dalslands kommuner, Vänersborgs kommun samt Trollhättans Stad för att lokalisera kompetensförsörjningsbehovet både lokalt och "regionalt" perspektiv.

Enkätundersökningen kommer att ge en nulägesbild inför fortsatt arbete med kompetensförsörjning för planering av utbildningsinsatser, rekryteringsaktiviteter och projekt utifrån behov i samverkan med aktuella kommuner och Arbetsförmedlingen.

Melleruds kommun tillsammans med Arbetsförmedlingen genomförde 2018 en kartläggning av företagens kompetens- och rekryteringsbehov på vår lokala arbetsmarknad. Övriga Dalslands kommuner genomförde egna lokala undersökningar som sedan sammanställdes.

Resultatet från enkäten har varit väldigt värdefulla och riktade insatser har gjorts mot våra lokala förutsättningar inom bland annat ungdoms- och vuxenutbildning samt olika rekryteringsaktiviteter och projekt som ska hjälpa företag att rekrytera rätt kompetens.

Enkätsvaren i Melleruds kommun och övriga Dalslands kommuner visade en tydlig bild att det fanns cirka 500 jobb under 2018 i Dalsland bland de företag som svarat på enkäten. Behoven fanns inom många olika yrkesroller, branscher och utbildningsnivåer men bristen är att hitta rätt kompetens för företagen. Enkäten gav också en bra bild av vilka framtida kompetenser och utbildningsinriktningar företagen är i behov av.

Enkäten kommer att finnas på Melleruds kommuns hemsida under Näringsliv och arbete och på Arbetsförmedlingen hemsida.

Publicerad 30 oktober 2019

Satsning i Dalsland för företagare som står inför ett ägar- eller generationsskifte

I höst och vinter genomför Företagarna tillsammans med ALMI och Dalslandskommunerna en fördjupningskurs i ägar- och generationsskifte. Kursen kommer att erbjudas företagare i Dalsland. Satsningen är en uppföljning på förra årets välbesökta ägarskiftesseminarie i Håverud.

Läs mer om Satsning i Dalsland för företagare som står inför ett ägar- eller generationsskifte

Publicerad 12 september 2019

Nominera Årets ambassadörsföretag i Melleruds kommun 2019

Nu är det dags att nominera till kommunens nya pris - Årets ambassadörsföretag 2019 i Melleruds kommun! Nominera en eller flera företagare som i sin gärning och genom sitt engagemang varit en god ambassadör och förebild för Melleruds kommun. Nominera senast den 7 juni!

Mer information och nominering

 

Publicerad 15 maj 2019 Dela på Facebook

Sidan uppdaterades 8 april 2019