Nyheter

Är du från Ukraina och bor i Melleruds kommun? Har du frågor kring din migrationsprocess, vill veta mer om svenska samhället och /eller få stöd i ditt jobbsökande? På Arbetsmarknadsenheten arbetar Alina Fedorchenko som är från Ukraina och henne kan du träffa på Storgatan 17 i Mellerud, torsdagar mellan  kl. 10:00 – 12:00. Övrig tid är du välkommen att kontakta Alina för att boka in ett möte och få hjälp med dina frågor. Kontaktuppgifter tel. 0530-183 85 eller  alina.fedorchenko@mellerud.se

Ви з України та проживаєте в муніципалітеті Меллеруд? Якщо у вас є питання про процес міграції, хочете дізнатися більше про шведське суспільство та / або отримати підтримку в пошуку роботи? У відділі ринку праці працює Аліна Федорченко, яка родом з України, ви можете зустрітися з нею за адресою Storgatan 17 в Меллеруді, щочетверга з 10:00 до 12:00. В інший час ви можете зв'язатися з Аліною, щоб забронювати зустріч і отримати допомогу з вашими питаннями. Для контакту тел. 0530-183 85 або написати на електронну пошту alina.fedorchenko@mellerud.se.

Publicerad 18 maj 2022

Ett förberedande program för dig som satsar på att jobba med människor men behöver läsa mer svenska. Under utbildningen varvas teori och praktik. Du läser introduktion, yrkessvenska, omvårdnad 1 och svenska som andraspråk.
Studietakt: 50%
Utbildningsperiod: 220915 – 230228
Sista ansökningsdag 20 juni
Ansökan görs via ww.mellerud.se.

Publicerad 17 maj 2022

Bengtsfors kommun är i en utvecklingsfas när det gäller industrin och kommer att vara i stort behov av att rekrytera personal både inom kort men också på längre sikt.  Därför startar till hösten 2022 utbildningen Industri Bas. Utbildningen ger grundläggande kunskaper inom industriproduktion och industriteknik. Utbildningen gör dig kvalificerad att utföra enklare arbeten inom industri som till exempel har med att framställa olika produkter eller använda och underhålla maskiner.

Mer information om utbildningen och länk till ansökan hittar du här. Bor du i Melleruds kommun och vill ansöka till denna utbildning, ansöker du först till din hemkommun, se länk

Publicerad 26 april 2022

www.Jobted.se hittar du lediga jobb från alla karriärsajter i Sverige. Här kan du även se lönedata, trender och statistik för de populäraste jobben i Sverige.

Publicerad 22 april 2022

Körkortslån kan du söka för att kunna ta B-körkort och öka chanserna att få ett jobb. Lånet är till för dig som är arbetslös och uppfyller vissa villkor. Även du som är 19-20 år och har en gymnasieexamen kan söka lånet. Här hittar du mer information om belopp, villkor och hur du ansöker om lånet.

Publicerad 31 mars 2022

Är du intresserad av starta eget företag eller utveckla din befintliga verksamhet? Då kan du besöka Support Group för rådgivning på följande tider och platser;
Trollhättan och Vänersborg; måndagar 13:00-16:00, Nohangatan 18A, Trollhättan
Uddevalla; onsdagar 13:00-16:00, Jobb café Dalaberg center
Göteborg; onsdagar 13:00-16:00, Yesbox, Gamlestadsvägen 4

För mer information kontakta Ziyad Tarek, projektledare tel. 073-083 09 83 www.supportgroup.se.

Publicerad 14 september 2021

Kompis Sverige är en ideel förening som skapar möten mellan nya och etablerade svenskar. Deras vision är ett samhälle där alla deltar på lika villkor och känner tillit till varandra. Genom verksamheten Kompis får människor möjlighet att utöka sitt sociala nätverk och en möjlighet för nya svenskar att få funktionell språkträning i vardagen. Är du intresserad av att läsa mer om föreningen eller att att själv bli medlem, läs mer här.

Publicerad 12 juli 2021

Är du intresserad av att arbeta inom vården? Nu kan du anmäla dig till en 4-dagars online-kurs via Arbetsförmedlingen. Här får du lära dig grunderna för att arbeta inom vården. Ansök via länken,  webbutbildning vården.

Publicerad 11 mars 2021
Sidan uppdaterades 4 februari 2022