Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ung i Fokus!

Ung i Fokus samverkar för att stötta ungdomar i kommunen, 16 - 24 år, till en egen försörjning. Samverkan sker mellan arbetsgivare, civilsamhälle, fackliga organisationer, kommunen, myndigheter och regering. I detta arbete ingår insatser såsom kartläggning, coachning, praktik, utbildning, gruppaktiviteter, träning, studiebesök hos arbetsgivare, information om arbetsmarknad, studie och yrkesvägledning med mera. Insatserna styrs utifrån ungdomens behov.

Är du ungdom 16–24 år, bosatt i Melleruds kommun och vill vara med i vårt samarbete? Ta kontakt med Johanna Topp 0530-183 87.

Du kan även besök studiehallen vid Dahlstiernska gymnasiet där personal finns för frågor kring ditt jobbsökande, tisdagar jämna veckor kl. 9:00 - 12:00.

 

Kommunernas aktivitetsansvar (KAA)
Varje kommun har i uppgift enligt skollagen att löpande under året hålla sig informerad om hur de ungdomar som har fullgjort sin skolplikt, men inte har fyllt 20 år och inte genomför ett nationellt gymnasieprogram, är sysselsatta.

I Melleruds kommun är det Arbetsmarknadsenheten som tillsammans med skolan ansvarar för arbetet med KAA. De ungdomar som ingår i KAA erbjuds insatser utifrån deras behov.

Vid frågor angående Kommunernas aktivitetsansvar kontakta Johanna Topp 0530-183 87.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen att höra av dig!


Sidan uppdaterades 7 april 2020