Lokalvårdsutbildning - Städakademin

I samarbete med Serviceenheten i kommunen genomförs en lokalvårdsutbildning via Städakademin, 10 deltagare kommer att delta. Startdatum är tisdag 4/5 och utbildningen avslutas 27/5.

Utbildningen kommer bl.a. att innehålla:

• Hantverket och serviceyrket lokalvård
  • Zinner cirkel- pH skalan
  • Kemi och kemiska produkter
  • Redskap och verktyg
  • Hygienstädning
  • Golv och golvvård
  • Miljö
  • Säkerhet och skydd
  • Ergonomi och arbetsmiljö

Publicerad 29 april 2021

Vattensäkerhetsutbildningar Brålandabadet

I vår och sommar 2021 kommer Brålandabadet att starta vattensäkerhetsutbildningar för alla barn mellan 5–19 år och vuxna över 19 år.  De erbjuder 3 olika typer av kostnadsfria utbildningar. För varje kurs ingår 10 tillfällen och varje tillfälle är på 45 minuter. I utbildningarna ingår badvett, båtvett, isvett, vädervett, livräddning, vattenvana och inlärning av simning.

Alla simlärare är utbildade av Svenska Livräddningssällskapet. Verksamheten är öppen vecka 20–34.

Är du intresserad?
Mejla ditt fullständiga namn, födelsedatum och dina kontaktuppgifter till info@bralandabadet.se eller timnit.ghede.kibrom@mellerud.se.

Publicerad 14 april 2021

Lyckad kombo - AME och LSS

Gå gärna in och läs om det mycket lyckade samarbetet mellan Arbetsmarknadsenheten och Stöd och Service, Melleruds Nyheter 13 april 2021.

Publicerad 13 april 2021

UngDrive Academy - Starta eget företag i sommar!

Mellerud erbjuder platser till UngDrive Academy - Sveriges största och mest populära entreprenörsutbildning på sommarlovet. Starta företag inom vad som helst, solo eller tillsammans med vänner. Med hjälp av inspiration, workshops, coaching, säljträning samt ett startkapital får alla deltagare starta upp egna affärsidéer som man förverkligar under sommarlovet - med hjälp av riktiga entreprenörer. Utöver detta kommer du få lära känna många nya människor, utvecklas som person och framför allt ha riktigt roligt!

Vem kan söka: Du som går 1:a eller 2:a året på gymnasiet. Inga förkunskaper krävs.

Får man lön? Som deltagare i UngDrive Academy får du ett startkapital på 1 500 kronor som du får behålla. Du får ingen lön utöver det, men alla pengar du tjänar på ditt företag är dina egna. Det finns alltså ingen gräns för hur mycket du kan tjäna, utan det är helt upp till dig själv och ditt företag.

Sista ansökningsdag: 4 juni 2021
Läs med om UngDrive Academy och ansök på www.ungdrive.se/academy.

Publicerad 12 april 2021

Online-kurs vård

Är du intresserad av att arbeta inom vården? Nu kan du anmäla dig till en 4-dagars online-kurs via Arbetsförmedlingen. Här får du lära dig grunderna för att arbeta inom vården. Ansök via länken,  webbutbildning vården.

Publicerad 11 mars 2021

ALL-IN

ALL-IN är ett projekt som bedrivs i Melleruds kommun med finansiering från Europeiska socialfonden. Projektet vänder sig till utrikesfödda, främst kvinnor, som står långt från arbetsmarknaden och som är i behov av stöd för att komma vidare mot självförsörjning.

Inom ALL-IN äger varje deltagare sin egen plan. Insatser inom ALL-IN:

• Du och ditt liv - Språkutbildning
  • Hälsoskolan - Hälsofrämjande och motivationshöjande aktivitet
  • Vägen vidare - Arbets- och studieförberedande insats

logga ALL IN

Önskar du mer information om detta projekt, kontakta Sofia Larsson 0530-182 10.

Publicerad 27 december 2019

Sidan uppdaterades 20 mars 2020