Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Återvinningscentral

I Melleruds kommun finns en återvinningscentral för hushållen. Det är Hunnebyns avfallsanläggning som även fungerar som mottagningsstation för hushållens farliga avfall och hushållens elavfall. Skillnaden på en återvinningsstation och en återvinningscentral är att återvinningscentralen är bemannad och här kan du även lämna följande:

Som privatperson betalar du för detta:

  • Grovsopor

Som privatperson kan du även lämna normala mängder av detta gratis :

 För företag se fliken För verksamheter/företag

Öppettider:
Måndag-fredag: klockan 7.15-15.30.
Onsdag jämn vecka, ej dag före röd dag: klockan 7.15-18.45
För mer information kontakta Hunnebyn

Telefon: 0530-200 56

Hunnebyn och taxor

De taxor som är tagna för 2021 innebär att det kommer att fortsätta att kosta att lämna avfall på Hunnebyns Återvinningscentral för alla under 2021.

Renhållningen i kommunen består av ett taxekollektiv vilket gör att alla får vara med och betala. Taxor tas en gång per år och ändras då vid årsskifte.

Genomskinliga säckar på Hunnebyn ÅVC

I samband med revidering av tidigare antagen renhållningsföreskrift (2020) för kommunerna Bengtsfors, Dals Ed, Mellerud  och Färgelanda, ska det avfall (grovavfall) som lämnas i säck, packas i genomskinliga säckar (Bilaga 1, Renhållningsföreskrifter). Så det avfall som packas i säckar ska lämnas i genomskinliga säckar vid Hunnebyns återvinningscentral. 

Färgade säckar som slängs innehåller ibland ej sorterat avfall och vassa föremål och nu önskar vi genomföra ytterligare satsning genom att det avfall sorteras på rätt sätt vid vår återvinningscentral. Ej transparanta säckar kan då medföra en risk för personalen på vår återvinningscentral. Genomskinliga säckar finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker samt byggvaruhus och liknande. Går även att hitta på nätet där det finns mera att välja mellan och i olika kvalité. 

Men är det så att du redan har hunnit packa avfall i färgade säckar vill vi att du öppnar upp och tömmer dessa i korrekt behållare på vår ÅVC. 

Lördagsöppet 2021

Följande lördagar har Hunnebyn öppet kl. 9.00 - 14.00

20 mars, 17 april, 22 maj, 11 september, 2 oktober och 13 november

Länkar

Sidan uppdaterades 22 september 2021