Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sociala området på socialpolitisk dag i riksdagen

Representanter från Melleruds och Bengtsfors kommuner besökte i veckan riksdagen för att delta i en socialpolitiskt temadag. Under besöket berättade de om kommunernas samverkan inom sociala området.

Tanja Talar, Beskuren

Bland annat så medverkade socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall och äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje.

Socialchef Tanja Mattsson tillsammans med Ann-Sofie Fors, socialnämndens 1:e vice ordförande i Melleruds kommun samt Susanne Öhrn, ordförande i sociala utskottet i Bengtsfors kommun, var inbjudna för att sprida goda exempel om vår samverkan som är byggd på avtalssamverkan. De informerade även om det gemensamma förebyggande arbetet bland annat inom lokala-brå (lokala brottsförebyggande rådet) samt satsningen på Backa barnet. Syftet var att sprida erfarenhet från vår samverkan.

- Mitt första besök i riksdagen faktiskt så det var naturligtvis en ära! Genom samverkan skapas möjligheter att arbeta systematiskt och långsiktigt på ett sätt som inte är möjligt i en slimmad, platt organisation. För att klara att möta framtidens utmaningar är samverkan för små kommuner i någon form avgörande som jag ser det, säger Tanja Mattson, Socialchef i Melleruds och Bengtsfors kommuner.

Publicerad 26 april 2024