Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mats Aronsson blir Melleruds kommuns nya kultur- och utbildningschef

Nu är det klart - under onsdagen signerades anställningsavtalet och Mats Aronsson blir ny chef för kultur- och utbildningsförvaltningen i Melleruds kommun. Mats ser fram emot att ta sig an den nya rollen:
-Det är ett spännande och intressant uppdrag. Jag har alltid jobbat med utbildningsfrågor och tycker det ska bli kul att engagera mig i kommunens kultur och utbildning.

Mats Aronsson

Mats Aronsson, ny kultur- och utbildningschef i Melleruds kommun.

Mats Aronsson lämnade under onsdagen över det påskrivna anställningsavtalet för tjänsten som chef för kultur- och utbildningsförvaltningen i Melleruds kommun. Tillträde sker officiellt den 1 augusti, men redan under våren och sommaren kommer han börja delta i möten och vara delaktig i verksamheterna. Även om det är en ny roll så är Mats van vid att axla den här typen av uppdrag:

- Jag har testat olika roller inom utbildningsväsendet och den här typen av tjänster dyker inte upp så ofta. Då gäller det att passa på. Utbildning har egentligen varit en röd tråd genom hela mitt arbetsliv och i dagsläget har jag ett liknande uppdrag. Jag tycker det ska bli kul att engagera mig i och utveckla kommunens kultur och utbildning, säger Mats Aronsson.

Rekryteringsprocessen inleddes i december 2023. Efter intervjuer med flera kandidater föll valet på att erbjuda Mats Aronsson tjänsten som chef för kultur- och utbildningsförvaltningen i Melleruds kommun. Kommunchef Karl-Olof Petersson är positiv till resultatet:

- Jag är verkligen nöjd med rekryteringen av Mats där han i stor enighet både politiskt, fackligt och verksamhetsmässigt har förordats till tjänsten. Hans breda erfarenhet av utbildningsfrågor och kvalitetsfrågor kommer att vara mycket värdefulla för Melleruds fortsatta utveckling, säger Karl-Olof Petersson, kommunchef i Melleruds kommun.

Mats Aronsson är bosatt i Vänersborg, men växte upp i Mellerud. Bland sina meriter kan han lista roller som lärare, rektor, journalist och tjänster inom både Skolverket och Skolinspektionen. I dagsläget arbetar Mats i Åmåls kommun som verksamhetschef för gymnasiet. Han har även en bakgrund inom idrott som han drar nytta av i sitt yrkesliv:

- Jag ser fram emot att se på helheten. Tack vare min idrottsbakgrund ser jag vikten i att skapa fungerande lag, som i sin tur skapar framgång. Jag tycker därför det är viktigt att lära känna verksamheterna, se deras styrkor och vara delaktig i deras utveckling, säger Mats Aronsson.

Publicerad 25 april 2024