Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Green fleets

Interreg-projektet som ska driva på Dalslandskommunernas gröna omställning av fordon och maskiner!

MK21 Hemvarden KHW 2 4

Kommunerna har stora fordonsflottor och många olika typer av fordon och har därför ett stort ansvar, både som arbetsgivare och som föregångare, att driva på omställningen till fossilfria fordon och maskiner. Inte minst genom att minska behovet av fordon internt i organisationen.

Projektet kommer att ha fokus på omställning av kommunernas fordonsflottor inklusive arbetsmaskiner, hur kommunerna kan ställa krav på transporter i upphandlingar, samt planering och effektivt nyttjande av kommunernas transporter och laddinfrastruktur.

Inom projektet kommer kommunerna att kunna arbeta med omställning av de egna fordonen och ställa krav på transporter i upphandlingar och avtal. Men också genom att effektivisera användandet av fordonen och de interna strukturerna i kommunerna. Genom detta kommer nya lösningar, verktyg och processer att kunna införas för att kunna övervinna de utmaningar och hinder som identifierats.

Projektägare är Aalborg kommun och Fyrbodals kommunalförbund är den svenska koordinerande parten. Utöver Interreg och deltagande partners, finansieras projektet även av Fyrbodals kommunalförbund och Västra Götalandsregionen genom Regionutvecklingsnämnden.

För mer information om projektet läs mer på Fyrbodals hemsida

Publicerad 22 april 2024