Näringsliv och arbete

Melleruds kommun ligger mitt i den strategiska triangeln, Oslo - Stockholm - Göteborg, med goda kommunikationer. Det finns tågförbindelser till Stockholm, Göteborg, Oslo och Köpenhamn. I Trollhättan finns flygplats med dagliga turer till bland annat Stockholm och Köpenhamn. Övriga flygplatser i närområdet är Göteborg Landvetter flygplats, Göteborg City airport, Rygge och Gardemoen i Norge samt Karlstad flygplats, samtliga med internationellt flyg. 
I Uddevalla ligger närmaste djuphamn. Europaväg 45 löper genom kommunen. Till Trestadsområdet (Vänersborg, Trollhättan och Uddevalla) är det cirka 5 mil. Det är 12 mil till både Karlstad och Göteborg, samt 23 mil till Oslo.

Mellerud har en mångfald av företag inom både tillverknings- och tjänstesektorn. De allra flesta är småföretag.

Eftersom Mellerud är en attraktiv semester- och handelsort, koncentreras mycket av näringen däromkring. Turismnäringen växer sig allt starkare och satsningar visar på att företag inom turism-, tjänste- och handelsnäringen, kommer att växa framöver. Detta är positivt för en kommun som redan har ett rikt företagande inom dessa sektorer. I Melleruds kommun finns över 700 registrerade och aktiva företag.

Melleruds kommun samarbetar med näringslivet för att på bästa sätt kunna erbjuda företag och företagare stöd och service.
Kommunen har tillsammans med representanter för näringslivet startat MellerudsNavet, en förening som ska arbeta aktivt för att förnya, utveckla och bredda näringslivet i Melleruds kommun. Melleruds kommun har inrättat ett näringslivsråd. Läs mer genom att klicka på länken till vänster.

Senast uppdaterad 20 februari 2015

Håfreström

Näringslivsinfo!

Näringslivsinfo! Nr 1 PDF-dokument

Näringslivsinfo! är ett nyhetsbrev från kommunen. Vill du ha Näringslivsinfo! i din inkorg? Fyll i din fullständiga e-postadress här.

Antal nya företag

  • Januari 6 st
  • Februari 7 st
  • Mars 4 st
  • April 2 st
  • Maj 2 st
  • Juni 3 st
  • Juli 3 st

 

Kontakt

Helena Stor Hansson
Kommunutvecklare
E-post: helena.stor.hansson@mellerud.se
Telefon: 0530-181 08

Ingmar Johansson
Kommunchef
E-post: ingmar.johansson@mellerud.se
Telefon: 0530-181 05

Projekt

Köpcentrum i MellerudLänken öppnas i ett nytt fönster
Sunnanå hamnLänken öppnas i ett nytt fönster

Gula Sidorna (nytt fönster)